Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tredje gången gillt?

Foto: HANOLD/ALN
Cali Maks och Linnea Holappa. Foto: HANOLD/ALN

Det är tredje gången gillt för Linnea Holappa i Frankrike och kanske kan Cali Maks fixa hennes första skötarseger under Vincennes kallblodsmeeting.

Publicerad:

Hon har varit och nosat på segern tidigare. 2012 var hennes passhäst B.W.Gulliver tvåa i Prix des Pays Nordiques bakom finske Suikun Rilla och ifjol blev Närby Kalalabalik diskad för orent trav som tvåa bakom Doktor Jaros i Prix des Trotteurs Sang-Froid.
I år har Stall Jan-Olov Persson två hästar med sig ner till Grosbois och Linnea Holappa ger oss senaste nytt om Järvsö Björn och Cali Maks.
– Vi kom ner i måndags och hästarna har ätit och druckit bra. Både vi och hästarna trivs fint här nere och igår körde jag och Emelie Mood (skötare till Järvsö Björn reds. anm.) intervaller med vår duo och de kändes precis som de skulle. Banan är 500 meter och vi körde tre intervaller i lågt tempo – mellan 1.50-1.55 – och det var helt enligt planen, berättar Linnea. 
Idag kl 16.40 väntar första av två kallblodslopp för Cali Maks och Järvsö Björn och som vanligt är det norska och finska kallblod emot. 
– Norrmännen känns jämna utan att någon för den skull sticker ut. Vad jag förstått ska inte finländarna ha så mycket att åka med just i år, säger hon. 
Vem av era två hästar är bäst?
– Svårt att säga. ”Björnen” har inte startat på ett tag, men har tränat fint och är en säkrare häst än Cali Maks. Cali kan bli laddad i starten och galoppera, men jag hoppas han får en tidig rygg att gå i då blir han säkrare. Franck Nivard är min favorit bland de franska kuskarna och jag tror att han löser det från början. Båda våra två har fin styrka och tål lite jobb, men jag har som sagt svårt att sära på dem.
Är det aktuellt med några ändringar idag?
– Järvsö Björn kommer tävla med sommarskor idag och kanske rycker vi skorna på honom på söndag. Cali Maks tävlar med brodd, men med kortare brodd än vad han är van vid.
Lycka till!
– Tack, det ska bli riktigt spännande!

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.