Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trippelt Allaire i Albert Viel

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Django Riff är kullens kung och har tjänat 521.900 euro hittills i karriären. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

I det stora treåringsloppet för sulky, Prix Albert Viel, blev det en total dominans för topptränaren Philippe Allaire som tog hand om de tre första platserna med kullettan Django Riff överst i resultatlistan.

Publicerad:

Ready Cash-sonen Django Riff har varit dominant i kullen ända sedan tvååringssäsongen och dagens seger i grupp I-loppet Prix Albert Viel var hans andra grupp I-vinst och åttonde grupp-loppet överhuvudtaget på 13 livsstarter.

Loppet såg ut som många gånger tidigare, Yoann Lebourgeois såg till att ta en säker start med Django Riff och när han hade travat in sig körde kusken till och kunde överta ledningen en bit in i loppet från stallkamraten Dollar Macker (e. Saxo de Vandel).

Django Riff gick drivas på lite över upploppet och hästen gick säkert undan den sista biten före de två stallkamraterna Dawana (e. Ready Cash) och Dollar Macker. Dawana sköt till vasst från fjärde invändigt och hann precis om Dollar Macker som från rygg på ledaren gick ut i dödens och försökte utmana vinnaren över upploppet. Det innebar att Allaire stall körde in 168.000 euro på ett lopp, varav 90.000 euro gick till kullettan.

Prix Albert Viel har blivit ett favoritlopp för Philippe Allaire. Det här var hans tredje seger på de fyra senaste åren. 2013 vann han loppet med Axelle Dark och följde upp det året efter med Boccador de Simm. Dagens segertid blev 1.13,8/2.700 meter, vilket var två tiondelar långsammare än vad Django Riffs pappa Ready Cash vann loppet på 2008.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.