Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tunt med gäster i Lotteria

Foto: MIA TÖRNBERG
Det ser inte ut att bli överdrivet hårt motstånd för Oasis Bi i Gran Premio della Lotteria. Foto: MIA TÖRNBERG

Endast två svensktränade hästar står på anmälningslistan till det stora italienska sprinterloppet Gran Premio della Lotteria, Oasis Bi och Quick Fix.

Publicerad:
Lotteria, liksom Elitloppet bestående av försök och final över kort distans, körs söndagen den 1 maj, dagen efter Olympiatravet.
 
Intresset från svensk sida att åka till det försommarvarma Neapel är dock alltså minimalt. Att Prix d´Amerique-trean och Grand Criterium de Vitesse-tvåan Oasis Bi, tränad av Stefan P Pettersson, ska åka till Lotteria har varit klart sedan det blev nobben gällande ett wildcard i Olympiatravet (de obegripliga wild-card-reglerna i Olympiatravet är sannerligen redo för dokumentförstöraren) och det återstår att se om han får sällskap på Italien-trippen av Lutfi Kolgjinis valack Quick Fix.
 
Det är några svenskfödda exporterade hästar anmälda: Capello Bob och Sahara Fairytale som båda tränas av Vincent Martens, titelförsvararen Vincennes som finns hos Fabrice Souloy och 2010 års Derbytvåa Zorro Photo som numera har Stephane Lepetit som husse.
 
63 hästar står på anmälningslistan, nästan alla italienska. De mest intressanta icke-svenska är Fabrice Souloy-duon Pascia´ Lest och Princess Grif som var etta-tvåa i ett storlopp i Turin i helgen, Sebastien Guaratos femåriga toppsto Billie de Montfort och Roberto Donatis redan ifjol internationellt bereste Voltigeur de Myrt som led av halsproblem när han presterade under sin normala standard i Grand Criterium de Vitesse i början av mars.
 
Lotteria-fältet fördelas i tre försökslopp med vardera 14.300 euro i varje och i finalen kör man om 506.000 euro. Startlistan blir klar nästa vecka.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.