Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tysk stjärna vann comeback

Foto: HANOLD/ALN
Banks vann dagens comeback i Hamburg. Foto: HANOLD/ALN

Den tyske stjärnan Banks har varit borta från tävlingsbanan sedan juni fjol, men idag gjorde han comeback i Hamburg och det slutade med seger direkt.

Publicerad:

Den sjuårige segermaskin Banks gick ett kvallopp för åtta dagar sedan på hemmabanan Hamburg och idag var det dags för riktig comeback. Sin vana trogen öppnade han väldigt snabbt bakom bilen och bara blixtrade till spets.

Sedan fick han dämpa tempot lite, men det var ganska bra fart på loppet med tanke på att alla sex hästarna låg uppradade i ett spår. På sista bortre långsidan attackerade Christian Lindhardts Tano Bork från positionen som femte häst och gick en stark avslutning, men Banks kunde hålla undan på stumma ben den sista biten och vann med ett halvt huvud.

Segertiden skrevs till 1.12,9a/1.680 meter. Med tanke på det långa skadefrånvaron efter problem med frambenen så var det en godkänd insats och hästen borde gå framåt ordentligt med flera lopp i kroppen.

Tano Bork svarade för en riktig stark avslutning som tvåa. Det var första starten för Tano Bork sedan januari och sedan dess har Christian Lindhardt flyttat till Tyskland som privattränare.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.