Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Udo's Oiler imponerade

Foto: MARIA HOLMÉN
Udo's Oiler vann lätt på Vincennes. Foto: MARIA HOLMÉN

Robert Bergh tog en väldigt övertygande seger med Udo's Oiler i Prix d'Issigeac på Vincennes.

Publicerad:

Från innerspåret bakom bilen var Udo's Oiler chanslös att vara med i någon spetsstrid, utan satt så småningom fjärde-femte par invändigt. Första 600 meterna avverkades på 1.09,6 och de inledande 1.100 efter 1.10,5. I det läget hade Robert hittat fritt och följt med som fyra i tredjespår. In i sista sväng tog sig Udo's Oiler upp i andra par utvändigt samtidigt som ledande Plutonio (e. Self Possessed) började bli sliten. Mitt på upploppet kopplade ”Bergharn” enkelt greppet om vann överlägset med krafter kvar. Närmast efter placerade sig svenskägde Capello Bob (e. Trade Balance), som för Eric Raffin kom fram i vinnarhålet genom sista kurvan och fullföljde fint. Hästen tränas av Vincent Martens.
Förstapriset var 24.750 euro medan Capello Bob fick 13.750 euro för andraplatsen. Segertiden blev 1.11,5a/2.100 meter.

I montéloppet Prix des Elites var Cocktail Meslois (e. Roc Meslois) starkast till slut för Franck Nivard. Det var Candela (e. First de Retz, slutade sexa) som ledde och noterade första 650 meterna efter 1.11,4, vilket blev 1.11,3 första 1.200. I utgången av sista kurvan kopplade Cocktail Meslois segergreppet. Där bakom smög Che Jenilou (e. Goetmals Wood) för Eric Raffin, som dock var chanslös att utmana om segern, utan slutade tvåa i mål för att sedan diskas. Cocktail Meslois fick 108.000 euro för sin seger och tvåa blev nu istället Alto de Viette (e. Ready Cash), som tjänade 60.000 euro. Segertiden blev 1.13,7/2.150 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.