Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vann trots startförbud!

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Flera av UET-länderna har svårt att samarbeta – inte minst Sverige och Frankrike – och ett nytt praktexempel på detta bjöds det på idag i Chatelaillon-La Rochelle när El Catwalk vann trots att hon var belagd med startförbud!

Publicerad:
El Catwalk ströks ur Lady Snärts lopp på Elitloppslördagen för magsjukdom och dömdes till tio dagars startförbud av Solvallas måldomarnämnd och var inte fri att tävla förrän den 8 juni. Trots det startade hon – och vann! – idag i Grand Prix Dynavena Maisagri Duran (€25.000) i Chatelaillon-La Rochelle och vann för Jean-Michel Bazire.
 
På Svensk Travsport hade man ingen aning om att El Catwalk äntrade tävlingsbanan inom startförbudet.
 
– Nu när jag hör att hästen startat blir jag besviken, men kanske framför allt förbannad. Hästen ströks från start på Solvalla på grund av sjukdom och att kretsen kring El Catwalk inte respekterar våra regler är tråkigt, säger Svensk Travsports sportchef Petter Johansson och fortsätter:
 
– Vi skickar samtliga avstängningar, bestraffningar och startförbud till de utländska travförbunden. Det går per automatik, så min spontana känsla är att Frankrike helt enkelt inte brytt sig om det. Det är tråkigt och någonting jag kommer gå till botten med här under veckan och då hoppas jag också att jag har en bättre förklaring kring vad som hänt, avslutar Johansson.
 
Segertiden för Fabrice Souloy-tränade El Catwalk (e. Classic Photo) skrevs till 1.14,3/2.625 meter och belöningen var 11.250 euro.
ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.