Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Världsårsbästa i kval

Foto: Stefan Melander/stalltz.se
Canepa Hanover när han såldes i Harrisburg som ettåring för 300.000 dollar. Foto: Stefan Melander/stalltz.se

Jimmy Takters Canepa Hanover satte nytt världsårsbästa för treåringar idag på Meadowlands. I ett kvallopp vann Muscle Hill-sonen på 1.09,9/1.609 meter.

Publicerad:

Med elva längder utklassade Canepa Hanover (u. Cressida Hanover e. Mr Lavec) och på avstånd följde Jonas Czernysons Pierre, vilken kom hem på 1.11,2. Canepa Hanover är halvbror med Hambletonian-vinnaren Glidemaster.

Jimmy Takter vann också med sitt toppsto Shake It Cerry (e. Donato Hanover-Solveig) och efter en resa i rygg på Airel Salute klev stoet ut i dödens 450 kvar. På upploppet sprintade det fyraåriga stoet undan enkelt och vann på 1.11,5.

Ytterligare en seger blev det för Jimmy Takter. Yannick Gingras vann bakom Sarcy (e. Donato Hanover-Southwind Allaire) på 1.11,7 efter snabba 1.06,7 sista 400 meterna.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.