Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Zonguldak i topp

Foto: GERARD FORNI
Zonguldak vann från ledningen på Vincennes. Foto: GERARD FORNI

Det kryllade av svenskhästar i Prix du Cantal och det blev den tidigare Stefan persson-tränade Zonguldak som höll undan från ledningen för Christophe Martens.

Publicerad:

Det var Björn Goop som körde till spets bakom Svante Båth-tränade Rico Follo (e. Gentle Star), men valde att släppa när Martens kom upp på usidan bakom Zonguldak (e. Love You). Tempot var beskedligt där framme med 1.17,8 första 1.350 och 1.16,2 inledande 1.850. Rico Follo fick maxutdelning som fyra (7.200 euro) och tappade på ledaren över upploppet. Det var Ange de June (e. Laetenter Diem) som från fjärde par utvändigt spurtade in som tvåa, men sedan blev diskad för orent trav. Jean Michel Bazire satt länge fastlåst i tredje par invändigt bakom Rosemary Gar (e. Donato Hanover), men spurtade bra som måltrea, vilket slutade med en andraplats.

Bäste svensk blev Robert Berghs Udo's Oiler, som avancerades fram till dödens genom sista kurvan och sedan kämpade på väl som målfyra. Men hästen flyttades alltså upp som trea (12.600 euro). Robert Berghs Poker Kronos flyttades upp till femteplatsen (4.500 euro) efter en resa i dödens/andra ytter. Både Bandit Hornline och Västerbo Fantast blev diskade.

Förstapriset var 40.500 euro och segertiden blev 1.15,2/2.850 meter. De här var tredje segern hittills på fransk mark för Zonguldak.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.