Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gunnar Melander talar ut

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Gunnar Melander. Foto: LEIF NORBERG/ALN

På Dannero förra måndagen inträffade den incident där Anna-Maria Öberg gav sig på Thomas Andermyr. Nu talar Gunnar Melander ut och ger sin syn på händelseförloppet.

Publicerad:

Gunnar Melander har inte velat uttalat sig om det som hände på Dannero förra måndagen då han själv åkte i backen efter att han häst blivit störd av ett annat ekipage. Därefter har hans sambo Anna-Maria Öberg fått tillträdesförbud av travförbundet ST efter ha attackerat Thomas Andermyr som orsakade olyckan.

Nu ger Gunnar Melander sin syn på saken.
– Jag vill klargöra händelseförloppet och förtydliga att Anna-Maria inte hoppade ut på banan för att rusa på någon motpart utan för att kolla hur det gick för mig. Sedan blev allt fel. Egentligen vill jag ogärna gå ut i pressen med det här, men eftersom ingen från travförbundet hört av sig ännu så går det inte bara att låta sig trampas på hur som helst. Därför vill jag berätta min syn på det hela. Jag hoppas också ST hör vår sida innan de dömer, säger Gunnar Melander och berättar:

Med anledningen av Johan Lindbergs veckobrev vecka 39 vill jag klargöra händelseförloppet för det som hände måndagen den 21 september på Dannero när Anna-Maria rusade ut på banan. Anna-Maria är min sambo och sköter om Moe Lilja som hon selade ut till loppet. Anna-Maria stod precis som vanligt utanför staketet och kollade på loppet.

Strax efter starten, som var på 1.640 meter, galopperade Moe Lilja så jag hamnade sist i fältet. In i första kurvan ser jag ett ekipage som galopperar i andraspår och helt plötsligt krokade två framförvarande ekipage ihop och det kändes som det blev tvärstopp.

Jag fick inte stopp på min häst utan försökte rädda situationen på bästa sätt. Mitt ena sulkyhjul rullade över det andra ekipagets sulky. Jag lyckades hålla mig kvar i sulkyn, men min häst blev rädd av incidenten och började slå bakut. Då valde jag självmant att lämna sulkyn och klarade mig med en skråma på ena benet.

I det skeendet, när jag hamnat i banan och loppet blåstes av, rusade Anna-Maria in på banan och skrek: hur gick det, hur gick det.
Innan hon kom fram till mig hade jag rest på mig och ropade tillbaka att det gick bra.

I samma stund mötte hon det vållande ekipaget och det var då den efterföljande incidenten inträffade. Eftersom jag hade fokus på min häst såg jag inte vad som hände så jag har inget mer att säga om det.  

Jag måste också nämna att det är ingen från travförbundet som hört Anna-Maria angående händelsen.

Samtidigt vill jag tacka alla som har stöttat oss och tacka Lena Engström på ST för hennes värdiga skrivning på ST:s startsida om den tragiska händelsen som hände mig i fredags (reds anm. Gunnar Melander-tränade Perle Odin avled vid målgång av Bergsåkers femte lopp i fredags).


 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.