Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Moving On kan skriva historia

Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN
Moving On är svenskhoppet i Prix de Cornulier. Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN

På söndag rids det största montéloppet i Franrike - Prix de Cornulier (€700.00) - och en svensk travare är med i det 18 hästar stora fältet.

Publicerad:

Moving On har presterat mycket bra hos Fabrice Souloy och Vaggerydtränaren Claes Svensson deläger fortfarande stoet. Sjuåringen gjorde tre montéstarter i slutet av 2015 (tvåa, etta och trea) och tjänade nästan 900.000 kronor. Hästen imponerade vid seger i Prix Auguste Francois (€110.000) och på söndag rids Moving On av Damien Bonne för första gången. Hon har tidigare haft Franck Nivard i sadeln, men han är upptagen med Vision Intense.

Ingen svenskfödd eller -tränad häst har segrat i Prix de Cornulier (€700.00). Roxane Griff har vunnit storloppet de två senaste åren med Tiego d'Etang som tvåa.

Prix de Cornulier
2.700 meter
Förstapris: 315.000 euro

1. Attentionally
2. Satin d'Avril
3. Tess de Villeneuve
4. Ulster Perrine
5. Best Of Jets
6. Athena de Vandel
7. Seduisant Fouteau
8. Ugo de Nieul
9. Tornade du Digeon
10. Udayama
11. Moving On
12. Scarlet Turgot
13. Olmo Holz
14. Astor du Quenne
15. Vision Intense
16. Aladin d'Ecajeul
17. Uhlan du Va
18. Tiego d'Etang

FAKTA

Vincennes

Vincennes belägen i Parisförorten Joinville le Pont är Frankrikes största och viktigaste travbana. Under vintermeetinget från november till februari körs det trav nästan varje dag. Stora banan mäter 1.975 meter, lilla banan 1.325 meter. I båda fallen tävlar man i rätvarv och höjdpunkten på året är sista söndagen i januari då Prix d'Amérique avgörs.
Vincennes hemsida

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.