Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ullberg begravs 7 januari

Foto: stalltz.se
Lars-Erik Ullberg. Foto: stalltz.se

Den 11 december dog veterinär Lars-Erik Ullberg, 85 år gammal. Han begravs den 7 januari klockan 14.00 i Mariakyrkan i Sigtuna. Vad som inte så många kanske känner till, är att det existerar en minnes- och stipendiefond i Lars-Erik och Per-Olof Ullbergs namn.

Publicerad:

Lars-Erik Ullbergs far Per-Olof var förvaltare på Wången i 35 år och varje år i samband med skolavslutningen utdelas ett stipendium till en travelev från Wångens avgångsklass (gymnasiet) som:

– visat utmärkt handlag samt intresse utöver det vanliga vad gäller skötsel och omvårdnad av i första hand skolans hästar.

– varit en god kamrat och förebild för övriga elever på Wången.

Stipendiet är avsett att användas till studieresa eller liknande i syfte att ytterligare förkovra sig inom travsportens värld. I styrgruppen för Ullbergs Minnes-/Stipendiefond sitter Charlotte Ullberg, Stig H Johansson och Wångens vd Johan Sundberg.

Istället för blommor går det att att skänka en gåva till Ullbergs minnes- och stipendiefond på bankgiro 482-2557, HB.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.