Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Allt bra med svenskarna

Foto: HANOLD/ALN
Oasis Bi är Sveriges största hopp i Finlandia Ajo. Foto: HANOLD/ALN

Oasis Bi är klar favorit i Finlandia Ajo och Moving On ses som ett av de värsta motbuden. Travronden träffade kretsen kring de båda hästarna på stallbacken i Finland.

Publicerad:

Oasis Bi jagar revansch från fjolårets andraplats i Finlandia Ajo då han hade krafter kvar bakom vinnande Univers de Pan. Loppets favorit visade fin form senast då han var tvåa i Olympiatravet efter en vass avslutning.

– Resan har fungerat fint och allt känns bra inför dagens start. Jag ser fram emot loppet, berättar Stefan P Pettersson på stallbacken.

Ifjol var det Claes Svensson som körde Oasis Bi i Finlandia Ajo. Idag har han sin delägda Moving On med i loppet, men franska toppkusken Franck Nivard sitter i sulkyn som vanligt, sedan hästen börjades träna av Fabrice Souloy. Nu har hon blivit nedstruken ett spår efter att Thai Broadway har försvunnit ur loppet.

– Från början gick det inte ha några förhoppningar, men nu efter strykningarna har det ändrats. Men jag tycker fortfarande att Oasis Bi är motiverad favorit med tanke på spåren, säger delägaren Claes Svensson.

Det var senaste nytt från Finland om två av de stora svenskhoppen i miljonloppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.