Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Är ingen långskubbare"

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Martin P Djuse har två egentränade hästar till start på Östersund ikväll. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Martin P Djuse åker med två hästar till Östersund ikväll och medan den ena har skrällchans tycker Bergsåkertränaren att förutsättningarna ser perfekt ut för den andre.

Publicerad:

Först ut i Martin P Djuses duo är sexåriga stoet Quidni (V64-6) som har gjort tre starter i den nya regin och senast vann ett ganska billigt lopp från ledningen.

– Hon var fin senast, men det kanske inte var det tuffaste motståndet. Nu är det lite tuffare emot och det känns väl inte som att hon är någon långskubbare. På den här distansen ska nog hon köras i ryggar och skulle vi få rygg på ledaren kan hon gå bra en bit om luckan kommer, berättar Martin P Djuse.

 Större förhoppningar har Martin på kallblodet Kryptonit, som startar i lopp 10 (V3-2) och där låter han mycket mera uppåt.

– Hästen har varit fin i två lopp för mig och nu tycker jag att uppgiften ser mycket intressant ut. Han är ingen snabbstartare, men härifrån borde han gå iväg felfritt och jag kör på safty. Distansen är ett stort plus och det känns som lämpligt motstånd.

Blir det några ändringar?

– Vi får se, men evetuellt måste de gå med brodd, men det tror jag inte ska vara några problem, avslutat Martin P Djuse.

FAKTA

Östersundstravet

Östersundstravet
831 48 Östersund
Tel: 063-19 95 90
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,2 m
Bredd 1640: 20,2 m
Upploppets längd: 218 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.