Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Claes rycker skorna

Foto: ALN
Claes Eskilsson är förhoppningsfull inför V64-tävlingarna i Arvika. Foto: ALN

Arvika har sin största tävlingsdag för året ikväll. Då passar Claes Eskilsson på att skicka dit två betrodda hästar och det låter ganska påställt.

Publicerad:

Daredevil N.L. och B.B.S.Pelleshan är hästarna som kommer ut från Claes Eskilssons stall ikväll.
– Jag har två fina hästar med mig som har fått bra lägen. Båda ska absolut vara med och göra upp om pallplaceringarna, säger Rommetränaren direkt.

Om vi börjar med Daredevil N.L. (V64-3), så har femåringen inte startat på över två månader.
– Det stämmer, han gjorde illa sig efter senaste starten då han fick ett sår. Jag har kunnat jobba på honom ganska ordentligt under tiden som såret fick läka ut. Nu känns han faktiskt bättre än han gjort tidigare hos mig.

Springspår över medeldistans är vad som gäller.
– Han är snabb ut så läget är jättebra. Kommer jag till ledningen kör jag där. Ikväll är tanken att vi ska köra barfota runt om för första gången i karriären. Det är en riktigt fin travare och jag tror det kommer ge bra effekt.

I V64-avslutningen startar så B.B.S.Pelleshan, som bland annnat segrade i V75 under fjolåret.
– Anledningen till att han inte har startat på tre veckor är för att Even Elvenes, som är med och äger, skulle ta med sig sin familj till Arvika och därför har vi siktat på den här uppgiften. Det har ändå inte gjort något, för hästen känns riktigt bra.

B.B.S.Pelleshan dyker upp från bricka ett bakom bilen över kort distans.
– Läget är det inget fel på och han har visat sig morsk i ledningen. Antingen blir det att jag kör där eller tar rygg på Antonio Am som Björn Goop har. Samtidigt sätter jag mig lite i säcken om jag släpper och jag åker inte till Arvika för att köra om någon andraplats. Så mycket sämre häst har jag inte. Det blir barfota bak och norskt huvudlag, hälsar Claes Eskilsson.

FAKTA

Arvikatravet

Wermlands Trafvarsällskap
Snickargatan 2
671 34 Arvika
0570-509 00
Hemsida

Banan:
Längd: 800 m
Bredd 2140: 19,2 m
Bredd 1640: 19,2 m
Upploppets längd: 114 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.