Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det ser spännande ut"

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Christoffer Eriksson jagar sjunde årssegern. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Christoffer Eriksson är sådär nöjd med årets kuskresultat, men han kan snygga till siffrorna under kvällen.
– Bra hästar och fina spår. Det ser faktiskt spännande ut, säger Jägersrotränaren.

Publicerad:

Sex segrar på 87 starter är hyggligt, men inget 27-årige Christoffer Eriksson är nöjd med hittills. 
– Men det handlar ju om vilka hästar du får köra. Det är svårt att göra underverk annars, säger han. 
Ikväll har han i alla fall chansen att bättre på segerskörden och det låter som att han har lite segerfunderingar.
Donna di Quatro (V64-1) är nog den med bäst vinstchans. 
Donna tränas av Christoffers första uppdragsgivare Tomas Malmqvist och duon är faktiskt obesegrade ihop efter två försök. 
– När vi vunnit har hon gjort det utan att bottnas och kanske är det så att vi har lite extra fin kemi. Ikväll står hon bra inne och läget kan jag inte klaga på. Jag har inte tryckt av henne från start tidigare och skulle hon spetsa och vi får bestämma ser det onekligen intressant ut. Jag tror dock inte att ledningen är något måste och hon kan vinna bakifrån också, säger Christoffer. 
Egentränade Evita di Quattro (V64-2) är värd en varning. 
– Hon har alltid tränat starkt, men tävlat sämre. I de senaste starterna har hon dock höjt sig och senast var det någon som klockade henne till underkant 1.14/1.900 meter efter galoppen. Hon fungerade fint barfota, men det snäva spåret och startmetoden fällde henne den dagen. Jag fortsätter barfotakörningen, men hon har inte varit någon blixt bakom bilen tidigare. Hon närmar sig första seger och jag tycker att hon ska ses som en outsider, säger Christoffer.
Patriot Magi (V64-4) körde Christoffer till en sjätteplats senast. 
– Han hakade på godkänt bland bra konkurrenter. Idag ska vi testa honom i jänkarvagn och sedan plockar vi bort käken. Det kanske gör någon placering, men det är ändå rätt tufft emot och skulle han ta en plats blir jag nöjd, säger han. 
Tomas Malmqvists Mescal (V64-5) vann på 1.12,7a/1.640 meter i en av sina tidiga starter, men har startat sporadiskt de senaste säsongerna. 
– Kapaciteten är dock hög när han tävlar på topp och tydligen har han spetsat de tre gånger han haft innerspår bakom bilen. Det är kanske annat motstånd den här gången, men det lär bli en fin resa i alla fall och jag tycker att han ska ses med chans. 
Bazire Brodde (V64-6) tränar Lars I Nilsson. 
– Jag tycker att han var klart godkänd senast och den här gången laddar vi får ledningen. Jag tror att han biter ifrån sig bäst därifrån och han ska kanske inte glömmas bort helt, säger Christoffer Eriksson.
Du har även egentränade Sandvångens Titan i lopp 2. Hästen vek ner sig som hårt betrodd i debuten för dig.
– Ja, han var inte alls så bra som han hade visat i jobben, men drabbades av korsförlamning. Jag kommer ändra lite i värmningsupplägget och kommer dessutom att ta bort det helstängda huvudlaget och istället köra med ett öppet bara för att minska risken att han spänner sig så musklerna låser sig igen. Det är en stabil och rätt startsnabb häst som kanske möter lite tuffare hästar ikväll. Å andra sidan kommer han troligtvis att vara bättre än senast, säger Christoffer Eriksson. 

FAKTA

Jägersro

Jägersro Trav & Galopp
Box 9506
200 39 Malmö
Tel: 040-671 82 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 23,0 m
Upploppets längd: 190 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.