Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det var bättre kusk då"

Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75
Torbjörn Jansson har tagit tre segrar på sex försök bakom Solör Stegg. Foto: Micke Gustafsson/Kanal 75

Många att runda, men Solör Stegg är obesegrad i Sundsvall efter en start.
– Fast det var bättre kusk då, säger Kenneth Larsson med ett skratt.

Publicerad:

Bergsåker rustar för dubbeltrav och i skuggan av Delicious U.S. startar en av sommarens stora utropstecken på kallblodssidan. Solör Stegg (V64-2) jagar 100.000 kronor, men måste plocka in 60 meter över tre varv.
– Distansen är inga bekymmer och Torbjörn Jansson får lägga upp taktiken. Om tempot bedarrar sticker han säkert i tredjespår, säger Årjängtränaren, som dock är lite orolig över vädret.
- Några mil utanför Sundsvall regnar det och det hade varit lite tråkigt om fästet skulle bli så dåligt att han tappar på grund av det. Regnet tål han, men underlaget kan ju bli dåligt ändå. Det var som på Åland senast. Det hade inte regnat en droppe på hela sommaren och så öppnade sig himlen lagom till Nordiskt Mästerskap..., säger Larsson.
Solör Stegg körde då om ledningen mot Vitter, men fick nöja sig med rygg ledaren. Jansson flyttade sedan ut hästen i andra ytter och där blev hästen kvar, med till synes krafter kvar.
– Alla var nog lite sega av det dåliga fästet, men helt tom var han inte. Jag har kört ett intervallpass med honom efteråt och allt har varit som det ska. Jag bedömer att han ska vara lika bra som tidigare i sommar och det här motståndet har han mött och slagit tidigare. Vi har en startsnabb häst och vi hoppas på seger, säger han.
Den nioårige norskfödde hästen har gjort en start på Bergsåker, den 30 maj i år, och då vann hästen på 1.23,0/2.660 meter med Kenneth Larsson bakom tömmarna.
– Jaså, var det enda gången på Bergsåker? Det var kul att höra, men det var bättre kusk då, säger han och skrattar.
 

 

FAKTA

Bergsåker

Bergsåker Travbana
Travbanevägen 5
857 51 Sundsvall
Tel: 060-66 96 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,5 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.