Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dunder andas optimism

Foto: THORE LARSSON/ALN
Robert Dunder andas optimism inför kvällens tävlingar i Boden. Foto: THORE LARSSON/ALN

Robert Dunder ser ut att ha heta chanser ikväll när Bodentravet står värd för V64-tävlingarna. I alla fall om man ska tro Umåkertränaren själv.

Publicerad:

Robert inleder med egentränade Rent A Tent i V64-4. Femåringen har gjort fyra starter för Dunder med fyra andraplatser som resultat.
– Han har gjort fyra starka lopp. Jag kan inte påstå att han inte vill vinna, utan det har mer varit lite missflyt. I de första två loppen sprang han på ett par Daniel Redén-hästar som bara var för bra. I Östersund drog han fram vinnaren och senast fick han stryk av smygkörd häst. Jag vet inte om det är tillfälligheter, men hästen känns bra för dagen, säger Robert Dunder.

Bakspår över 2.640 meter i en spårtrappa är vad som gäller ikväll.
– Jag vill helst köra i ryggar med honom över 2.640 meter. Senast pullade han bort lite krafter med helstängt huvudlag så ikväll ska han gå med öppet huvudlag. Det gjorde han i debuten för mig, då bröt hästen ut i sista sväng, men det berodde på att jag drog tussarna och då blev han lite rädd. Rent A Tent har visat bra kapacitet och skalle och måste ses med god chans, även om det kanske inte är någon spik.

I V64-6 sitter Robert Dunder upp bakom Patricia Bishop. Duon har inlett året perfekt tillsammans med två segrar.
– Hon vann ju rätt överlägset senast och kändes otroligt fin. Nu möter hon bättre hästar än tidigare och måste vara bättre själv också. Samtidigt om hon är som senast borde det vara hygglig chans igen om det löser sig.

Utanför V64-kupongen har Robert Dunder ut Kerv i kvällens tionde lopp, som kommer från galopp.
– Jag trodde väldigt mycket på honom inför förra loppet, men då strulade han till det flera gånger. Ändå hade Kerv kunnat vara bland de tre om han inte hoppat i sista sväng. Ikväll måste vi köra felfritt och se att han fungerar, gör han det ska han ses med bra chans han också, hälsar Robert Dunder.

FAKTA

Bodentravet

Bodentravet
Norrbottens Travsällskap
Travbanan
961 74 Boden
Tel: 0921-530 40
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 22,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.