Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Får experter i ATG live spela?

Foto: MIA TÖRNBERG
ATG live. Foto: MIA TÖRNBERG

I en av förra veckans lunchsändningar fick tittarna ofrivilligt ta del av spelsurr från en av medarbeterna i ATG Live-­studion.

Publicerad:

Det var programledaren i ATG Live som pratade om sitt V4-spel och att han hade chansen till 70 rätta V4-lappar, men vad som var tänkt att vara mellansnack mellan loppet gick istället ut rakt i livesändningen.
Kanal 75:s Pär Carlsson fick reda på saken via de sociala medierna och kommenterar händelsen så här:
 
- Det här är första gången det händer under mitt befäl och det låter naturligtvis inte bra när det kommer ut som det gjorde. Det blev en miss som vi hoppas vi ska slippa framöver, men program­ledaren har egentligen inte brutit mot några regler, säger Per Carlsson.

Vad har Kanal 75 för policy för sina medarbetare när det gäller sådana här saker?

– De som sitter i ATG Live-studion får givetvis spela på hästar så länge de inte går emot de tips som de delger tittarna. Undantagen är om de exempelvis lagt ut tips på hemsidan eller text-tv tidigare under dagen eller veckan. Då får de naturligtvis ändra på systemet om exempelvis någon ny information kommit fram, säger Carlsson.     
   
Hur det gick då för expertens V4-system? Det sprack i sista avdelningen.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.