Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Finare än någonsin"

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Alfas Dimitri och Jarno Koskela vid segern under Jubileumspokalkvällen. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

En ”grön” och en årsdebutant. Heikki Matias Koskela har lite feeling för en av dem.

Publicerad:

Amatören från Solvalla har två hästar till start och det är en duo som kan flytta på sig. Frågan är bara hur långt de räcker i kvällens V86-konkurrens?
– Det är det vi ska syna, men Alfas Dimitri vill jag ändå varna lite för, säger han. 
Alfas Dimitri (V86-8) vann på 1.13,3a/2.140 meter under Jubileumspokalenkvällen i somras så det är knappast kapaciteten Heikki Matias Koskela behöver vara orolig för. 
– Nej, den har han, men han trampade eller sparkade sig och skadade ett bakben i vintras och det har tagit lite tid att få ordning på. Jarno har kunnat träna honom riktigt bra den senaste tiden och hästen känns faktiskt fräschare och finare än han någonsin gjort. Uppehållet kan dock vara långt och det kan fattas lite tempo i honom, men om det hade varit 2.640 meter hade jag varit lite mer positiv. Kusken får backa ner någonstans och hoppas på hårt tempo. Inga ändringar är planerade, säger han. 
Ridgehead Kwannon (V86-1) har bara två starter på nacken och stöter på kulldrottningen Tunika. 
– Det ser ut att vara en för tuff motståndare, men vi har i alla fall förhoppningar på vår häst framöver och siktar mot Kriteriehelgen. Ikväll får hon smyga med och ta det som går, men hon är rejäl och hade troligtvis vunnit utan galopp i förra starten. Jarno hade ingen förklaring till felet och hon är åtgärdad efteråt. Hon har dock tränats som hon ska efteråt och ska inte ha tappat något. Hon har aldrig laddats, men det kommer vi inte att göra nu heller. Inga ändringar är planerade, säger Heikki Matias Koskela.

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.