Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Frågetecken för favoriten

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Nosy Face och Stefan Persson. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Nosy Face har uppenbarligen hög kapacitet, men hon har varit struken tre gånger på raken och senast blev hon utkörd ur loppet med bara minuter kvar till start.
– Det går inte att räkna på henne, säger tränaren Helén Kiiskinen.

Publicerad:
Sett till kapaciteten är det inget snack om att Nosy Face (e. Going Kronos) står sig bra i det här lågklassiga stoloppet som utgör V64-6. Vid senaste segern blev hon av med ledningen, klev fram i dödens 800 kvar och avgjorde säkert. I starten innan rundade hon till lätt vinst från andra ytter. 
Därefter har det strulat, strulat och åter strulat.
– Ja, så kan man väl sammanfatta det. Hon känns stark och fin i på rakbanan hemma och i rundbanejobben hos Stefan Persson är det samma sak. Men väl på tävlingsbanan har det strulat och vi har varit tvungna att åka hem utan att hon startat; någon gång har hon varit ofrsäch och senast började hon helt plötsligt att galoppera kort innan start så Stefan var tvungen att köra av banan, säger b-tränaren från Åby.
Hur ska vi egentligen bedöma henne ikväll?
– Vi hade lättat henne till februaristarten, men nu blir det tyngre balans. Hon hade flappskor vid segrarna, men nu blir det järnskor som är något lättare. Normalt är hon så pass stark och rejäl att hon bara kan gå ut direkt, men det går inte att räkna på henne och vi vet faktiskt inte riktigt vad vi ska tro. Högst upp på listan är i alla fall att hon ska komma till start, säger hon.
FAKTA

Axevalla

Axevalla Travbana
532 92 Axvall
0511-263 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,8 m
Bredd 1640: 22,2 m
Upploppets längd: 227 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.