Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Håller kurvan i sig?

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Oakman's Chatelane och tränaren Peder Gustafsson. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

En av lunchens största favoriter är perfekt nerstruken till innerspår.
– Jag har gjort vad jag har kunnat inför och Ulf Ohlsson vet vad han ska göra, säger Oakman's Chatelanes tränare Peder Gustafsson.

Publicerad:

Det femåriga stoet går ut i V4-4, i ett sprinterlopp med voltstart och hon har innerspår för femte gången i karriären. Två gånger har hon spetsat, två gånger har det blivit rygg ledaren. I Öastersund den 19 oktober frontade hon enkelt.
– Man får ta det lugnt första steget, sedan tar hon i själv och då drar hon ofta bara iväg. Rygg ledaren kan bli bra det också, men jag tycker att hon är extra vass i täten, säger Söderhamnsamatören.
Hur är formstatusen på Oakman's Chatelane?
– Hon startade tätt i början av november och har därför fått någon extra veckas vila. Hon var lite blekare och tog inte i som jag hade hoppats på i Sundsvall, men senast var hon jättebra mot hårda hästar. Det känns som att hon ska vara i samma slag som tidigare, men hon har haft form länge nu och man blir alltid lite osäker på hur länge formkurvan ska hålla i sig, säger han.
Hur ser du på dagens uppgift?
– Jag har respekt för några tilläggshästar, men de har å andra sidan rätt många att runda. Jag skulle tippa på att min häst springer mellan 1.14,5-1.15 och sedan får vi se hur långt det räcker.
Det är minusgrader i Bollnäs, påverkar det balansen idag?
– Lite. Hon tävlar barfota fram som vanligt, men idag blir det korta broddar bak. Så har hon tävlat tidigare och det känns inte som något stort minus, men man vet ju aldrig, säger Peder Gustafsson.
Så det är bara att spika idag?
– Nej, hehe, det får du räkna ut själv, säger han. 
Utanför V4-spelet har du även Oakman's Crocodile i lopp 5. Något för spelarna?
– Loppet ser väl rätt lämpligt ut, men han är lite strulig av sig och de har skrikigt i loppen så han blivit rädd och galopperat. Han är naturligt startsnabb annars och inte så tokig i grunden.

FAKTA

Bollnästravet

Bollnästravet
Box 1096
821 12 Bollnäs
Tel: 0278-272 40
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,9 m
Bredd 1640: 20,8 m
Upploppets längd: 207 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.