Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Har alltid känts som en kanon"

Foto: HANOLD/ALN
Fredrik Tengstad. Foto: HANOLD/ALN

Fredrik Tengstad är hemma och tränar hästar. Till Solvalla har han skickat femåriga Alexandra och stoet kommer från positiv insats.

Publicerad:

Alexandra (V65-2) avlade maiden i den senaste starten efter fin resa i rygg på ledaren.
- Det var full fart över mål. Tidigare har hästen haft en tendens att stanna och insatsen var mycket positiv, säger Fredrik Tengstad.

Rommetränaren håller femåringen högt och väntar på att det ska lossna på allvar.
- Hon är väldigt fin och har alltid känts som en kanon, men hästen har aldrig bjudit till och brytt sig. På sistone har vi ändrat träningen. Alexandra går mest under sadel och hon går betydligt tuffare i jobben. Kanske börjar hon orka med sin stora kropp och det här är absolut en lördagshäst. Som sin syster Recation kanske det lossnar som femåring.

Hästen startar från spår fyra bakom bilen och distansen är 1.640 meter autostart. Idag har hon Jennifer Tillman i sulkyn.
- Distansen är det rätt och det ser bra ut på förhand. Hästen kan komma till ledningen och sedan får Jennifer bestämma om hon körs i tät eller släpper. Jag tror att Alexandra kan sluta långt framme och det är inte aktuellt med några ändringar. Vi kör barfota runt om och med jänkarvagn.

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.