Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hemmaseger för Olle?

Foto: HANOLD/ALN
Olle Alsén kan ordna hemmaseger inom V75 med M.T.Insider. Foto: HANOLD/ALN

Gävletränaren Olle Alsén har vettig möjlighet att ordna hemmaseger inom V75 med M.T.Insider (V75-2). Speciellt om han skulle kunna hålla ledningen.

Publicerad:

Just ledningen är något som Olle tror kommer att vara en vanlig position för vinnarna i dag i Gävle.
– Jag körde jobb i veckan på Gävlebanan och den var i väldigt fint skick. Banmästaren önskade regn natten mot i dag och fick det. Nu skiner solen; så allt är optimalt för en fin och snabb banan. Det kan nog komma att gå ner mot 1.09 i guldloppet och det gäller att vara med där framme direkt om man vill segerstrida. Det kan vara ett tips till spelarna att ta fasta på, säger Olle.
Han tillhör själv favoriterna bakom M.T.Insider i V75-2. Detta från spår ett i volten.
– Hästen sprang och vinglade lite senast vid segerloppet på Solvalla och behandlades direkt efter den starten. Därför är förhoppningen att han ska kunna vara ännu lite bättre den här gången. Jag körde ett skarpare jobb i måndags och skötaren underhöll med lite lättare träning i torsdags. Allt har varit bra med hästen.
Några ändringar?
– Vi kör barfota runt om som senast. Enda ändringen mot senast är att han tävlar med norskt huvudlag nu då det handlar om voltstart. Det har han förövrigt gått med i tre av de fyra senaste loppen; dock ej senast.
Hur snabbt kan han öppna?
– M.T.Insider är väl inte jätterutinerad med volt, men jag tror att han ska kunna komma iväg rätt så snabbt. Det är andra som uttalat sig om startsnabba hästar under veckan, men jag fokuserar på min häst och sedan får vi se om det räcker för att hålla ledningen eller ej. Innerspår var i alla fall det jag önskade mest på förhand.
Segerchans?
– Han har varit lite ojämn tidigare, men i ljusa stunder gjort starka insatser. Hästen har också mött väldigt tufft motstånd, exempelvis sådana som Västerbo Loveboat och Call Me Keeper; så visst tror jag att vi ska kunna vara med i segerstriden här.
I samma lopp har Olle även med Action Launcher från spår fyra.
– Han är bättre än programraden och lite underskattad, samtidigt är det ingen som jag pratar om några segerchanser med här, då hästen tidigare haft svårt att räcka inom V75. Näst senast fick vi onödigt hårt tryck och senast tvingades Action Launcher till två speeder. Han är snabb ut även från sådana här spår och kan var en platsluring.
Några ändringar?
– Vi återgår till barfota bak och dessutom vanlig vagn eftersom det är voltstart.
I fjärde loppet startar Olle duon Enzo Boko och M.T.Hungry Eyes.
– Normalt är Enzo Boko bästa chansen, men samtidigt har han stått över på grund av ett tramp och det har varit lite kamp mot klockan att få hästen i ordning till den här starten. Så kanske är det jämngoda chanser. M.T.Hungry Eyes var ju riktigt bra senast vid andraplatsen på en 1.14-tid över lång distans.

FAKTA

Gävletravet

Gävle Travsällskap
Box 956
801 33 Gävle
026-66 22 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,6 m
Bredd 1640: 20,3 m
Upploppets längd: 178 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.