Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Idag kör vi för det”

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Morten Waage har två hästar till start på V65-kupongen. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Idag avgörs V65 på Solvalla och hemmatränaren Morten Waage har två hästar till start. På den ena slår har på skorna och på den andra rycker han dom.

Publicerad:

Först ut i Morten Waages duo är Headhunter, som startar i dagens montélopp (V65-2). Hästen gör första montéstarten för Solvallatränaren, men har varit struken efter senaste starten.

– Han hade problem med halsen och har blivit behandlad. Han känns mycket bättre nu, men har dåligt med poäng och eftersom han är inkvalad i monté testar vi här. Det är såklart ett litet frågetecken, men vi får se det som en kul grej, berättar Morten Waage.

Headhunter tävlade framgångsrikt på V75 under 2013 för Magnus Jakobsson, men hästen har inte vunnit sedan november 2013.

– Hästen fick på sig mycket pengar och det blev lite för tufft för honom. Han måste rycka upp sig lite innan vi kan tro på honom fullt ut, men det känns att det finns kapacitet i honom. Nu är det 1.640 meter och det är ingen fördel för honom tror jag. Jag har pratat med ryttarinnan och hon tyckte att vi skulle testa med lite tyngre balans så här första gången och därför blir det skor runt om.

I V64-4 startar Tiguan över lång distans och får Örjan Kihlström i sulkyn.

– Han var bra näst senast i Bollnäs, men senast var jag lite besviken på honom. Jag tyckte att han borde ha varit tvåa i det loppet, men han står i samma hage som Headhunter och han var lite snuvig dagen efter loppet så jag tror han var nedsatt den gången.

Ingen av Tiguans fyra segrar har kommit över lång distans, men det tror inte Morten ska vara några problem.

– Nä, jag tror att den långa distansen är ett plus för honom. Han är inte så speedig utan ska helst köra på i sitt eget tempo. Han har ganska dålig kvalité på sina hovar, men idag är det läge att rycka alla skor och köra för det, avslutar Morten Waage.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.