Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Inget som pekar på nya problem"

Foto: TR Bild
Patrik Brissman. Foto: TR Bild

Gårdagens framflyttade V75-tävlingar på Bergsåker orsakade ändrade förberedelser och en hel del sura miner.
– Jag har full förståelse för att folk blir förbannade, säger ATG:s informationschef Patrik Brissman.

Publicerad:

Det strulade för ATG igår eftermiddags och V75-tävlingarna blev lidande. 50 minuter efter utsatt tid kördes det första V75-loppet till slut och Patrik Brissman försöker förklara vad som låg bakom förseningen.
– Runt kl 15.50 började flera ATG-kunde få problem med saldoredovisningen och sajten upplevdes som seg. Då tog vi beslutet om att skjuta på spelstoppet från kl 16.20 till kl 16.40.
Efter kl 16.00 började spelinlämningen att flyta på som vanligt igen, men ATG valde ändå att skjuta på tävlingarna ytterligare strax innan kl 16.30.
– I nuläget vet jag inte varför det andra beslutet togs, men folk hade ju haft problem att få in sina spel och den operativa tävlingsansvarige på ATG i samråd med bankoordinatorn valde att fatta det beslutet, säger han.  
V75 Tillsammans var en av spelformerna som drabbades lite extra av förseningen.
– Tillsammans-inlämningen styrs av tävlingskalendern och där var det så klart spelstopp kl 16.20. Normalt brukar 97 procent av Tillsammans-systemen lämnas in, igår var den siffran 93 procent. Det var inte jättelågt, men det är ändå beklagligt och jag har full förståelse för att folk blir förbannade. Det här med att spelstoppet styrs av tävlingskalendern är förstås något som vi måste kolla upp och ändra framöver, säger Brissman och fortsätter:
– Det är ju inte bara kunder utan kuskar, hästar, tränare, skötare och banpublik som blivit lidande. Jag måste ge en eloge till alla som ändå såg till att tävlingarna kunde genomföras.  
Idag är det V75 igen. Behöver vi vara oroliga för ännu en försening?
– Det finns inget som pekar på att vi ska få några nya problem i eftermiddag, säger Patrik Brissman.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.