Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jag skulle rekommendera att spika"

Foto: URBAN KIHLMAN/ALN
Rutger Gigant och Sandra Eriksson vann Dam-SM i somras. Foto: URBAN KIHLMAN/ALN

Avdelning två och tre är vikta åt Petter Lundberg och sambon Sandra Eriksson.
– Så som Rutger Gigant känns borde han bara vinna, säger Bodenlärlingen.

Publicerad:

Rutger Gigant (V4-2) har lyft sig flera klasser sedan han lämnade Eskilstunatrakten. I V75-finalen blev han störd till galopp i sarten och senast fastnade han med gott om sparat bakom Mr Vox och Re Doc. 
– Det var synd att han inte fick visa vad han kan, men det tror jag att han kommer göra idag istället. Det är synd att det bara är 20.000 kronor till vinnaren den här gången..., säger hon. 
Sjuåringen ska tävla med skor runt om idag till skillnad från den senaste tidens barfotakörning. 
– Det är klart att det inte är lika vass balans som tidigare, men han möter mycket enklare motstånd den här gången. När jag vann Dam-SM med honom tävlade han med skor bak och det var ingen skillnad alls. Vi snackar tunna aluminiumskor runt om, annars är det inga andra förändringar. Jag tror att han tar hand om ledningen och sedan blir han svårslagen. Jag skulle rekommendera spelarna att spika, säger hon. 
I V4-3 kör Sandra Eriksson Bodenamatören Christine Axelssons Spader Raisins och sambon Petter stallets Rainboq Qbin
– Spader Raisins var okörd när han galopperade senast. Han blev generad och jag var tvungen att ta upp honom, därav galoppen. Jag hade en bra känsla i kroppen i det läget. Det snackas om att hästen ska vara snabb ut ur volten och jag laddar för spets. Hur jag gör sedan är väl inte helt klart, men jag tror inte att hästen behöver ha ryggar för att gå som bäst. Det varkar finnas ganska gott kunnande i honom och jag tycker att han är värd ett streck. Rainbow Qbin blandar och ger. Det stängda spåret är ett minus för han är snabb iväg och trivs bäst när han får dra på i sitt eget tempo. Jag tror att han lite svårare att vinna än min uppsittning, säger Sandra Eriksson.

FAKTA

Bodentravet

Bodentravet
Norrbottens Travsällskap
Travbanan
961 74 Boden
Tel: 0921-530 40
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 22,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.