Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jakobsson flitigt i elden

Foto: HANOLD/ALN
Magnus Jakobsson tror på bäst segerchans i P21-loppet. Foto: HANOLD/ALN

Magnus Jakobsson kör i hela sju lopp i dag på Åmål, varav sex egentränade hästar. Han ser Golden November (lopp 8, V5-4) som bästa chansen.

Publicerad:

Magnus inleder med Mactheman (V4-2).
– Hästen går allt bättre, men bakspår i Åmål är aldrig bra. Mr Sethos ser ut att komma till spets och blir därmed svårslagen. Jag ser det som platschans och ändrar inget.
Platschans tycker Magnus att det även är med Homer Hess (V4-3).
– Här är det Tom Horpestads Monfalcone som jag tror kan vara för bra. Samtidigt har denne varit borta länge  och formen kanske inte är helt på topp.
Taktiken är i alla fall given för Jakobsson:
– Han är snabb ut och jag tror på hygglig chans att komma till ledningen. Här på Åmål är grundregel nummer ett att köra i spets, inte släppa. Det blir barfota fram igen.
Listas Maraboue (V4-4) är också en häst som Magnus hoppas tätstrida med.
– Han är behandlad efter senaste starten, men har lite vingelläge. Jag tror ändå det är bra chans för felfri avgång, även om det inte går att ladda för fullt.
Segerchans?
– På en tusenmetersbana hade jag trott på ganska bra möjligheter, men här i Åmål vill det till lite mera flyt efter vägen. Det blir öppet huvudlag och skor igen.
I sjätte loppet (V5-2) startar Magnus från springspår med lite osäkre Aramis Race.
– Han är rätt så kapabel, men som sagt även osäker. Senast blev det galopp in i första kurvan, men därefter reparerade han fint. Jag räknar med en 1.16-tid felfri, men det går inte att ladda från början. Han är en av flera med segerchans och vi kör med helstängt huvudlag igen.
Virgina Bell är med i ett rumphugget stolopp (lopp 7, V5-3).
– Hästen har löpt okej och gav sig från spets senast. Hon är lite ivrig första biten; så jag får köra på säkerhet. Även om det kanske inte är något bra stolopp är min häst ändå uppanmäld här; så jag ser det i första hand som en platschans. Det blir barfota runt om och helstängt huvudlag som senast.
P21-loppet (lopp 8, V5-4) har bara samlat fem hästar.
– Det kan vara tidernas sämsta lopp. Golden November kopplade greppet senast, men sedan stannade han till. Hästen är inte världens ärligaste, men jag måste ändå tro på seger här från innerspår och mot detta motstånd. Vi byter från öppet till helstängt huvudlag.
Fliroj's Design (lopp 9)?
– Han gick väl inget speiellt senast; så det känns ganska svårt.
 

FAKTA

Åmåls Travbana

Åmåls Travbana
Box 67
662 22 Åmål
0532-16640
Hemsida

Banan:
Längd: 800 m
Bredd 2140: 20,5 m
Bredd 1640: 22,0 m
Upploppets längd: 105 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.