Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jensen lättar favoriten

Foto: ALN
Peter Jensen har Global Supremacy i V64-2. Foto: ALN

Peter Jensen hoppas att Global Supremacy kan vara något för Kriteriet. Ikväll testas det favoritspelade stoet med lättare balans.

Publicerad:
Global Supremacy (V64-2) visade upp sig på Axevalla i senaste starten och det var ett fint intryck. Från fjärde utvändigt gjorde hon grovjobbet i tredjespår sista 600 meterna och tog hela tiden på ledande Midnight Glory.
– Hon gick 1.11,8 sista varvet och jag var givetvis jättenöjd. Det är en lättkörd häst med bra inställning och fin ork. Det är väl bara rutinen som fattas i dagsläget. Dessutom tror jag att hon kommer bli ännu bättre när jag väljer att rycka skorna på henne. Det blir inte tal om det den här gången, men ikväll slipper hon bootsen och det är i alla fall en liten lättning, säger Ålborgtränaren Peter Jensen.
Spelarna har gjort henne till favorit. Hur segerviss är du?
– Jämnåriga Global Sunset gick 1.15,6 på Åby förra veckan och den här hästen vet jag är klart bättre än henne. Jag hoppas att det är en häst för Kriteriet, men Jeppe Juel får köra som han vill så länge han inte kör med huvudet under armen... Vi åker med segerförhoppningar, men det blir inget superoffensivt upplägg. Det kommer större lopp framöver, säger Peter Jensen.
FAKTA

Halmstadtravet

Halmstad Travet
Box 8026
300 08 Halmstad
Tel: 035-10 91 80
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 23,0 m
Upploppets längd: 203 m
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.