Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jonsson har fina chanser

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Kalmartränaren Thomas Jonsson tror mest på Sheriffen och Graciella Band. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Kalmartränaren Thomas Jonsson har med sig hela åtta egentränade hästar till Visbys V4- och V5-omgång, varav flera goda segerchanser.

Publicerad:

Han inleder med en vettig möjlighet i V4-1 med Graciella Band. Det treåriga stoet segrade direkt i sin debut och gör nu andra starten i livet.
– Hon är lite osäker de första stegen, men kan annars öppna kvickt. Jag räknar med att hon är med och slåss om segern och det här känns som min bästa chans inom V4-spelet. Det blir inga ändringar.
Zapdos Håjt (V4-2) har hunnit bli tolv år och jagar årets fjärde vinst. Ett åttondespår bakom bilen kan krångla till det.
– Han är ju startsnabb, men jag har ännu inte bestämt mig för någon speciell taktik. Vi får se om han kan komma till och hur långt det i sådana fall kan räcka. Vi kör barfota fram igen.
Pomerans Dag (V4-3) har lite osäker form efter en månads tävlingsuppehåll.
– Han har varit ifrån lite och behöver nog lopp för att hitta rätta formen. Jag tycker att det är en hygglig häst i grunden, men förmodligen är det ett par från tillägg som blir för svåra här. Vi kör barfota fram igen.
Nidoqueen Jons (V4-4) har spår fem på tillägg.
– Jag tror att det är hygglig chans till felfri avgång. Hästen har gått stabilt under en längre tid och med lite flyt kan hon dyka upp någonstans där framme. Det blir barfota runt om igen.
Charmander Jons (lopp 6, V5-1) var trea senast trots galopp.
– Hästen var inte riktigt kurrant då och är behandlad. Han har gått bra mest varje gång och jag hoppas vi kan vara med i tätstriden. Det blir nog skor igen, vilket inte gör så stor skillnad mot barfota bak.
For Justice Ant (lopp 7, V5-2) inleder från innerspår på start.
– Det är en hygglig häst som ska kunna komma iväg rätt skapligt. Det är inte omöjligt att han kan vara med där framme. Vi gör inga ändringar.
Sheriffen (lopp 9, V5-4) gör debut för Thomas Jonsson.
– Vi får se hur det kan lösa sig från innerspåret på tillägg, men jag tycker absolut att hästen har kapacitet att segerstrida i ett sådant här P21-lopp. Han är min bästa chans under hela dagen. Det blir barfota runt om.
Thomas avslutar i tionde loppet bakom Ari Ben, som fått springspår på tillägg.
– Han är bara medel ut; så det kan bli både bra och dåligt därifrån. Vi får hoppas på lite flyt och han tävlar barfota fram igen.
 

FAKTA

Visbytravet

Visbytravet
621 91 Visby
0498-20 28 60
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 19,1 m
Bredd 1640: 20,3 m
Upploppets längd: 156 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.