Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Jörgen satsar mot spets

Foto: ALN
Jörgen S Eriksson kan ta första V75-segern på två år. Foto: ALN

Jörgen S Eriksson gör långresan till Malmö med kapable sexåringen Rico Leejs (V75-5) och plan A är att försöka komma till spets.

Publicerad:

Det var ganska precis två år sedan som Jörgen S Eriksson vann på V75 senast - då med K.G Holgerssons Star Advisor Joli. Kan det vara dags igen i dag?
– Rico Leejs gjorde några ruggiga lopp före uppehållet och jag tycker att han borde duga bra i klassen. Spåret är vi också nöjda med och jag tror i alla fall att det blir svårt att ta en längd på oss utifrån, svarar Jörgen.

Vid 05.30 inledde han resan mot Malmö.
– Eftersom det handlar om senare starttid och dessutom V75-5 valde vi att åka samma dag. Nu har vi 1,5 timme kvar och hästen har kissat och verkar må bra.

Två raka segrar skvallrar om form, eller?
– Jo, jag är nöjd med formen, men samtidigt möter han nu ett helt annat motstånd än vid segrarna. Jag tycker dock som sagt att han ska duga i den här klassen.

Plan A för Jörgen är att komma till spets. Han ser innerspårets Diotima F. som värsta hotet första biten.
– Vi provar och det skulle förstås vara fint om det blev ledningen. Men hästen fungerar även från andra positioner.

Några ändringar?
– Han har tävlat med långa hakar i bakskorna i de senaste starterna, men nu hoppas jag att det räcker med den kortare varianten. I övrigt blir det inga ändringar. Hästen har gått med ett annat bett i de tre senaste starterna och då hållit sig lugnare.
 

FAKTA

Jägersro

Jägersro Trav & Galopp
Box 9506
200 39 Malmö
Tel: 040-671 82 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 23,0 m
Upploppets längd: 190 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.