Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Karlsson funderar på balansen

Foto: MARIA HOLMÉN/KANAL 75
Björn Karlsson gör långresan från Örnsköldsvik med sitt kallblod Tangen Haap. Foto: MARIA HOLMÉN/KANAL 75

Solängettränaren Björn Karlsson gör långresan från Örnsköldsvik med sitt kallblod Tangen Haap (V75-5) och övernattat i Örebro. Allt har gått bra så här långt, men Björn är inte säker på balansen.

Publicerad:

Tangen Haap har hunnit med två starter i år och vunnit båda. Nu står han på start med flera riktigt bra motståndare 20 och 40 meter efter.
– Jag har störst respekt för Doktor Jaros. Den hästen är behandlad inför det här och tillbaka i nygammal regi. Dessutom kör Jorma Kontio, säger Björn Karlsson.

Solängettränaren har övernattat med Tangen Haap i Örebro hos Lars Friberg och allt verkar som det ska just nu på den fortsatta färden ner till Göteborg.
– Vi är nog framme runt lunchtid och hästen reser bra. Han är dock extra taggad och löpsugen. Det är nästan så att det kokar i honom.
Med två lopp i kroppen närmar sig toppformen och Björn ska även slipa lite på utrustningsdetaljerna.
– Den största förändringen är rycktussar, vilket hästen verkligen svarar fint på. Han gick med dessa även vid V75-starten förra året, men då var inte Tangen Haap i samma form som nu. Då det gäller barfotabalansen håller jag fortfarande på att fundera. Jag hade planerat för barfota runt om, men samtidigt blir hästen rulligare första biten då och det kan därmed bli svårt att svara Björn Goops häst första biten. Om vi istället väljer barfota bak kan vi säkert svara ledningen.
Björn kommer att värma tidigt och sedan bestämma balansen.
– Barfota bak gick han med många gånger förra året och fungerade fint med. Då det gäller det taktiska kör jag antingen i spets eller släpper till en bra rygg typ Mjölner Komet eller Bellfaks. Den sistnämnde tror jag dock har galopperat bort sig innan första kurvan...
Har du blivit mer eller mindre uppåt vad gäller segerchansen under veckans gång?
– Jag har en väldigt bra känsla; så det här ska bli riktigt spännande!

FAKTA

Åby

Åby Travbana
Box 133
431 22 Mölndal
031-706 66 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,3 m
Bredd 1640: 22,3 m
Upploppets längd: 187 m
Open stretch

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.