Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Lättas ordentligt i balansen”

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Joakim Elfving har två hästar till start på Romme ikväll. Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Ikväll avgörs V64 på Romme och hemmatränaren Joakim Elfving har två hästar till start. En av dem kommer att lättas ordentligt till ikväll.

Publicerad:

Båda Joakim Elfvings hästar startar inom V64 och störst förhoppningar har han på Islamorada (V64-3). Det fyraåriga stoet inledde med två raka segrar innan hon senast slutade oplacerad på Solvalla. Det var trots det hennes bästa lopp hittills då hon avslutade 1.14,3/800 meter ute i spåren.

– Ja, det stämmer nog att det var det bästa loppet hon gjort och hon gick med full fart över mål. Hon var väldigt grön när hon började tävla även om hon är fyra år. Fast hon har inte gjort några fel ännu och blir bara bättre och bättre för varje lopp, berättar Joakim Elfving.

Ikväll står hon med springspår och har som vanligt Ulf Ohlsson i sulkyn.

– Hon är inte så snabb i benen, så hon kan nog inte vara med i någon spetsstrid. Men hon känns mer uppåt i träningen efter senaste starten och är med laddad. Jag hoppas Uffe hittar ner i en bra position, för då kommer hon gå starkt till slut. Jag kommer dessutom att lätta henne ordentligt i balansen. Tidigare har hon gått med tunga järnskor med sulor fram, men nu blir det vanliga järnskor istället och det är stor skillnad.

Joakim Elfving har även Åhlunda Survivor (V64-2) till start, men där ligger han lite lägre om vinstchanserna.

– Hon har haft mycket otur med spår och så, men gör oftast bra lopp även om hon inte vinner så ofta. Senast fick hon lite utdelning, men nu är det tråkigt läge igen. Hon måste smygas i det längsta och behöver tur på vägen. Den här gången ska jag testa henne med bakskor med lite grepp i och hoppas det ska slå väl ut, avslutar Joakim Elfving.

FAKTA

Romme

DalaTravet Romme
Sveden 20
781 94 Borlänge
Tel: 0243-23 95 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,0 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 205 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.