Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Ledningen vore en fördel"

Foto: HANOLD/ALN
Thomas Jonsson har lite segerfeeling i V64-5. Foto: HANOLD/ALN

Thomas Jonsson är förstås spänd på Arn Hammerings comeback, men den riktiga segerchansen hittar vi lite längre fram under kvällen.

Publicerad:

Det är jackpot på V64 ikväll och hemmatränaren Thomas Jonsson kan kanske ha något matnyttigt för streckspelarna.
Deckhand och Ari Ben (båda V64-5) är jämngoda och håller fin form. Ingen av dem är borta ur segerstriden, säger Thomas Jonsson.
Deckhand avslutade starkt som tvåa i senaste starten och nu har han läge för att hamna betydligt längre fram från början.
– Det är faktiskt inte omöjligt att vi kan hålla ledningen och det skulle vara en fördel för hästen kan börja pulla när han måste springa i ryggar. Den korta distansen är också ett plus och han känns intressant. Anledningen att jag kör Deckhand är att han kan vara lite knepig, men Ari Ben är inte sämre och jag var nöjd med honom på V86 senast. Jag hade uppfattningen om att hästen mest var stark när han kom till mig, men han är snabb i benen och behöver inte köras fram i dödens hela tiden, säger han.
Arn Hammering (V64-3) är en av stallets reklamhästar, men han har inte startat sedan i slutet av juni förra året.
– Han fick en smäll på ett framben i samband med den V75-starten, men är nu igång igen och jag hoppas att han ska komma tillbaka till samma nivå som tidigare. Jag har kört 1.20/1.600 meter två gånger inför det här och han är seg i träningen, men det är så han är och det blir en helt annan individ när det drar ihop sig till tävling. Han är bara medelsnabb från start, men det är sista halvan av loppet som är hans starka sida. Arn Hammering är aldrig riktigt avsågad, men jag tror att han behöver loppet och begär inga stordåd direkt, säger Thomas Jonsson.
Som även har Livi Edvards i V64-1.
– Han nöter på hyggligt, men det var länge sedan han vann och han slår normalt inte Daydream Rapida.

FAKTA

Kalmar

Kalmartravet
394 70 Kalmar
Tel: 0480-44 35 50
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 25,5 m
Bredd 1640: 26,0 m
Upploppets längd: 207 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.