Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Ludde” har två chanser

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Lutfi Kolgjini ska försöka köra felfritt med Qahar Q.C. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Stall Lutfi Kolgjini har två intressanta hästar till start inom V75-ramen i Halmstad och ”Ludde” varnar för såväl Qahar Q.C. (V75-4) och Orakel face (V75-7).

Publicerad:

Lutfi sitter själv upp bakom Qahar Q.C; en häst som ståtar med tre raka imponerande segrar. Men till skillnad från vid dessa framträdanden handlar det nu om voltstart.
– Qahar Q.C. gick sista intervallerna i tisdags och kändes fortsatt väldigt bra i dessa. Felfri vinner han det här loppet, men han är fortfarande väldigt spänd och framförallt de första 100 meterna är kritiska. Spår tre passar nog bra, men man ska ändå tänka på att galopprisken finns där. Inga ändringar är aktuella och bara han stegar iväg så är han väldigt stark och har bra segerchans, säger Lutfi Kolgjini.

Ett mer säkert kort är Orakel Face (V75-7), som dock dragit spår åtta bakom vingen.
- Orakel Face var lite trött i sista starterna ifjol och har fått en träningsperiod efter det. Han är en riktig löphäst som är oduglig i jobben; så baserat på det så kan man inte säga något om formen. Han var därför inne på Jägersro i tisdags och gick 1.16/1.600 meter och kändes väldigt fin på det.

Segerchans?
– Jag tror att han ska vara bra idag. Hästen har hög kapacitet och det kan vara farligt att underskatta honom, säger Lutfi Kolgjini.

FAKTA

Halmstadtravet

Halmstad Travet
Box 8026
300 08 Halmstad
Tel: 035-10 91 80
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 23,0 m
Upploppets längd: 203 m
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.