Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nyförvärvet inget för spelet

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Elegant gör comeback efter skada. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Idag får vi se en intressant comeback på V4-kupongen då kapable Elegant gör comeback i ny regi efter skada, men tränaren Pär Ländin ligger mycket lågt på fjärdehandaren.

Publicerad:

Förra vintern visade Elegant att han duger bra i klassen i V75, då han bland annat slutade tvåa i klass I bakom Beeboop Laday på Bergsåker. Nu har sjuåringen varit borta sedan förra våren, men idag är det dags för comeback.

– Han har haft en gaffelbandsskada, men nu ser han frisk och bra ut och har skrittas sedan september. Fast jag har inte kört snabbare än 1.23 med honom och jag hade inte tänkt starta honom på någon månad till, men träningsförhållandena har varit så dåliga att jag kände för att ta ut honom på banan, berättar Pär Ländin.

Så det blir ett snällt upplägg idag?

– Ja, det bästa vore att komma förbi de invändiga hästarna och sedan släppa direkt så han får en snäll resa längst plankan. Risken är dock att en öppning kostar för mycket så att han inte tycker det är roligt till slut, så vi får se hur det känns när bilen släpper fältet.

Hur blir det balansmässig?

– Det blir skor runt om, men vi kanske skruvar ur broddarna idag och sedan blir det ett öppet huvudlag.

Vad har du för förhoppningarna på honom?

– Han är inget för spelarna idag, utan hästen ska bara startas igång. Vi har två nollor högst upp i raden så det kostar inga startpoäng att gå ut. Efter det här kanske vi siktar på ett breddlopp den 21:a mars. Fast det är en bra häst i grunden och det var därför jag köpte honom skadad, så förhoppningsvis kommer vi att få roligt med honom framöver, men inte idag, avslutar Pär Ländin.

FAKTA

Bergsåker

Bergsåker Travbana
Travbanevägen 5
857 51 Sundsvall
Tel: 060-66 96 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,5 m
Bredd 1640: 21,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.