Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Olle osäker på formen

Foto: HANOLD/ALN
Hur är formen egentligen på V64-favoriten Charles Boko? Foto: HANOLD/ALN

Olle Alséns Charles Boko är ganska stor favorit i V64-inledningen på hemmabanan, men Olle är orolig för formen.

Publicerad:

Charles Boko har inte startat sedan 6 november och har som snabbast gått ett 1.20-jobb inför den här starten.
– Jag körde detta förra veckan och det var ganska intetsägande; varken så man jublade eller tyckte att något var fel. Hästen blev lite ofräsch i november och fick det lugnt ett tag samtidigt som vi behandlade honom. Han har problem med fräschören och det här är ingen häst som man tränar tufft, berättar Olle.

Både spår och motstånd är plusvarianter den här gången.
– Han är riktigt kvick de första 50-100 meterna, men jag vill gärna ner på innerspår före svängen, annars kan det bli problem. Helst vill jag köra honom i ledningen och visst borde han duga bra i ett sådant här gång.

Samtidigt plockar Olle fram några brasklappar:
– Jag skulle ljuga om jag inte var orolig över formen. Dessutom har hästen aldrig tävlat med skor och brodd runt om. Han är dock van att träna så och borde kunna klara av den biten på vettigt sätt. Han åker ut med norskt huvudlag i defileringen och sedan får jag se efter provstarten om vi drar ner detta direkt i starten eller använder oss av skygglapparna till slut istället. Det hänger på hur pigg han känns.

Olle startar även Silk Launcher i V64-5.
– Favoriten Razor Kronos har blivit struken, vilket förstås är en fördel för oss. Jag tycker ändå att hon är ute på djupt vatten och får i första hand jaga pengar.

Några ändringar?
– Nej, vi kör som tidigare. Däremot är den här hästen van att tävla med brodd, så det är inget som oroar.
 

FAKTA

Gävletravet

Gävle Travsällskap
Box 956
801 33 Gävle
026-66 22 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,6 m
Bredd 1640: 20,3 m
Upploppets längd: 178 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.