Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Persson sugen på spets

Foto: MIA TÖRNBERG
Fredrik Persson har sina två första hästar ut för det här året på Jägersro. Foto: MIA TÖRNBERG

Fredrik Persson gör årets två första starter under lunchen på Jägersro och låter lite skrällsugen bakom Capri T.T. (V4-2).

Publicerad:

Fredrik ökade sin segerprocent som tränare under fjolåret från tio till elva, men det blev mindre  i inkört än 2014 eftersom stallet gjorde klart färre starter. Under 2014 blev det 4.382.500 kronor in till stallet mot 3.195.230 under fjolåret. Segerantalet minskade från 56 till 43, men segerprocenten var alltså ändå högre i fjol.

Nu vänder vi blad och går in i 2016. Fredrik Perssons två första starthästar är Åjo Hornline (V4-1) och Capri T.T. (V4-2) under Jägersros lunchtävlingar. Båda är på förhand lågprocentare på V4-strecken, med Kalmartränaren låter ändå lite ”småuppåt”.
– Det kanske i alla fall kan bli en pallplats med någon av hästarna. Om jag ska skrälla så har jag mest feeling för Capri T.T.

Men vi börjar med Åjo Hornline, som inte startat sedan 19 oktober.
– Hon tappade formen och behövde lite vila. Hästen har fått jobba på rätt bra på sistone och hon känns väldigt framåt för dagen. Dessutom brukar hon vara bra direkt efter vila.

Taktiken från spår två?
– Jag vill inte ladda för fullt första biten för då brukar hästen inte gå som jag vill till slut. Det gäller att öppna lite lagom för att spara krafterna. Vi kör med helstängt huvudlag.

Capri T.T. var senast ute inom V75 på Mantorp och tog en slant där. Han har lite svårt för att vinna, men nu är läget riktigt smaskigt.
– Hästen var väldigt bra näst senast, men sedan lite sämre på Mantorp. Han är nästan alltid med där framme, men har ingen riktig speed i kroppen och åker därför för det mesta dit mot något till slut, förklarar Fredrik.

Vad händer från spår två?
– Han kan öppna ganska snabbt ibland och jag är lite sugen på att prova hästen i spets den här gången. Då kan han nog stånka på rätt skapligt där framme. Det är inga ändringar aktuella och det känns som ett plus att han är van att tävla med skor.
 

FAKTA

Jägersro

Jägersro Trav & Galopp
Box 9506
200 39 Malmö
Tel: 040-671 82 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 23,0 m
Upploppets längd: 190 m
Vinklad vinge

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.