Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Pettersson kan skrälla

Foto: MARIA HOLMÉN
Stefan Pettersson har två chanser inom V64-spelet på Åby. Foto: MARIA HOLMÉN

Mantorptränaren Stefan P Pettersson åker till Åbytravet i kväll med tre hästar och har lite skrällmöjligheter på förhand.

Publicerad:

Det låter kanske mest intressant på Lass Napoleon i lärlings- och ungdomsloppet (V64-2). Detta med tanke på motstånd och läge.
– Hästen gjorde comeback efter en sparkskada senast och gick godkänt. Jag har lite svårt att sätta in honom i det här loppet, men det känns ändå som att hästen ska kunna hävda sig ganska väl.
Det blir också offensiva order till körande Johanna Lind.
– Ja, Lass Napoleon går bäst med sådana upplägg; sedan får vi se om det går att komma till ledningen eller ej. Det blir barfota runt om samt jänkarvagn som senast.
Marshal Hackstable (V64-5) gör första starten på svensk mark efter sitt lyckade Frankrikeäventyr. Hästen är svårbedömd även för Stefan.
– Han har fått flera banjobb och är rätt så påställd. Samtidigt har Leader Tom varit väldigt bra på sistone och han blir svår att besegra. När jag läser loppet så kommer Mashal Hackstable till slut kanske sitta i tredje par invändigt och han ska i alla fall kunna vara trea-fyra.
Hur går han balanserad?
– Det blir barfota runt om samt jänkarvagn. Om vi sedan kör med helstängt eller norskt huvudlag bestämmer jag efter att ha pratat med Björn Goop.
Stefan har även med Golden Jubilee i andra loppet.
– Hon löpte okej senast i Kalmar, men Johan Untersteiner tyckte att hästen var lite väl tung fram. Därför skifar vi nu från järnskor till aluminium fram. Det kan vara platschans.

FAKTA

Åby

Åby Travbana
Box 133
431 22 Mölndal
031-706 66 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,3 m
Bredd 1640: 22,3 m
Upploppets längd: 187 m
Open stretch

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.