Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Segermogen först i sommar"

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Mikael J Andersson har två vettiga uppgifter på V64. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Mikael J Andersson har en betrodd duo ikväll på hemmaplan, men ingen av dem går att lita på fullt ut.

Publicerad:

Åmålamatören Kjell Magnusson har favoriten i V64-2, Trouville, och Mikael J Andersson tycker att det ser bra ut – normalt sett.
– Hon är startsnabb och jag är inte känd för att sova i starten. Jag har svårt att se någon snuva henne på täten, men om hon skulle bomma kan hon bli lite nervig och då kan galoppen komma. Motståndet ikväll ser lämpligt ut och enda frågetecknet är väl att det gått en tid sedan hon startade senast, men hon sköter träningen utan anmärkning, säger Mikael J Andersson, som själv tränar andrahandsfavoriten i V64-3.
King Zeus är efter Zerberus och hans avkommor går aldrig riktigt att lita på. De som såg hästen i de första starterna för mig har nog svårt att ta in att hästen har varit felfri och slutat etta och tvåa på sistone. Senaste insatsen var bra och ikväll var det kanske något tuffare, men inte så det stör. Tyvärr verkar banan bli snabbare ikväll och där tappar vi ett försprång till konkurrenterna. Felfri är han säkert med bland de tre, men jag vill att spelarna ska förstå att han inte är lika säker som formraden antyder, säger han.
Leopard C.D. (V64-6) inledde karriären 2012 med sex raka segrar, men sedan har motgångarna hopat sig.
– Han har haft alla möjliga skador och är dessutom kastrerad. Han var seg senast och kommer få ett halvår på sig att starta sig i form. Den här uppgiften ser jobbig ut och jag tror att han är segermogen först i sommar, säger Mikael J Andersson.

FAKTA

Färjestadstravet

Färjestads Travsällskap
Norra Infarten 78
654 65 Karlstad
054-29 20 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,4 m
Bredd 1640: 21,1 m
Upploppets längd: 177 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.