Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storfavoriten inleder

Foto: HANOLD/ALN
Star Advisor Joli gör tredje starter hos Sofia Aronsson. Foto: HANOLD/ALN

Sofia Aronsson åker till Färjestad i kväll med två hästar och hoppas att Star Advisor Joli - trots skor runt om - ska leda hela vägen.

Publicerad:

Star Advisor Joli (V64-1) har haft problem med en hovspricka och tävlade med skor fram senast inom V75, då hästen var tapper trea. Den här gången lutar det åt skor runt om.
– Jag hade först tänkt att han skulle gå barfota bak igen, men jag tycker inte att det är så stor skillnad mot aluminiumskor bak. Dessutom siktar vi på ett lopp på Solvalla två veckor efter detta med dubbelt så mycket prispengar. Jag tror att största effekten blir skoryck runt om och målsättningen är att kunna köra så i Vallaloppet.

Några andra ändringar?
– Han har tävlat i sådan där halvjänkarvagn på sistone, men nu åker Niclas Bensons egen bike på, men fråga mig inte vilken sort det är. Kanske Ghost; jag är inte så såld på det där, men nu kör vi i alla fall så. Hästen går som tidigare med norskt huvudlag och utan käk.

Taktiken?
– Jag vill se honom i ledningen och med tanke på hur stor favorit hästen verkar bli kanske det går att komma dit utan att det kostar för mycket. Sedan hoppas jag förstås på segerchans.

Hedershästen Parkin möter tufft motstånd i V64-avslutningen, speciellt eftersom det handlar om första starten i år.
– Det gäller för hans del att hitta ner till plankan och sedan smyga med för en slant. Det blir i alla fall barfota runt om samt jänkarvagn direkt. Meningen är att Parkin ska få tävla lite i Österrike med omnejd lite längre fram i sommar.

I nuläget är det fyra V64-strykningar:
8 Ester Joy (V64-2)
8 Forever Miracle (V64-3)
4 Vardofjäll Åsnar (V64-4)
10 Elles W.Linnea

FAKTA

Färjestadstravet

Färjestads Travsällskap
Norra Infarten 78
654 65 Karlstad
054-29 20 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,4 m
Bredd 1640: 21,1 m
Upploppets längd: 177 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.