Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två möjligheter för Roger

Foto: BERTH MAGNUSSON/ALN
Roger Nilsson har två segerchanser inom V4-spelet i Boden. Foto: BERTH MAGNUSSON/ALN

Hemmatränaren Roger Nilsson kör två hästar inom V4-ramen på Bodentravet och låter lite uppåt på såväl Digital Edition (V4-1) som Jacko Pojken (V4-4).

Publicerad:

Digital Edition gör sin fjärde start för Roger Nilsson och väntar fortfarande på första segern i Norrlandsregi.
– Hon har varit bra de två gånger jag kört henne; näst senast blev det dödens och det passar helt enkelt inte. Digital Edition måste få ”sitt lopp”, men hon klarar säkert att avsluta i tredjespår sista 600-700 meterna. Formen tycker jag känns stigande i träningen.

Värsta motståndaren?
– Klara Rigas är bästa hästen och även om hon inte startat sedan oktober så vann hästen ett speedrace på isen för ett tag sedan. Formen är nog inte så tokig.

Några ändringar?
– Nej, vi kör med norskt huvudlag som senast.

I V4-avslutningen sitter Roger upp bakom amatörtränade Jacko Pojken. Senast var ekipaget tvåa efter att ha varit ute i tredjespår större delen av loppet.
– Han är väldigt speciell och man får inte ta många andetag under loppen. Jag tycker ändå att hästen stabiliserats och han är såväl stark som ganska snabb. Jag tycker att hästen felfri ska kunna vara bland de tre främsta.

Några ändringar här?
– Han brukar tävla med vanligt helstängt, men nu funderar vi på att utrusta hästen med ett sådant med hål i den här gången. Lite instängd måste han allt jämnt få vara.

I det avslutande comebackloppet gör Super Wille debut för Roger. En femåring som tidigare höll till på Solvalla och aldrig har vunnit.
– Han är väldigt färsk hos mig, men jag tycker att det känns positivt. Han har hängt med rätt bra på Valla tidigare och det är knappast hårdare här uppe. Han fungerade på isbanan när jag testade hästen för ett tag sedan och jag hoppas en del på honom framöver. Det är dock lite svårt att säga hur det kommer att gå i första starten.
 

FAKTA

Bodentravet

Bodentravet
Norrbottens Travsällskap
Travbanan
961 74 Boden
Tel: 0921-530 40
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 23,0 m
Bredd 1640: 22,0 m
Upploppets längd: 200 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.