Sveriges ledande travtidning
ANNONS

V75-akuten Åby

Äntligen är Olympiatravet på Åby här. Dagens V75-omgång är kryddad med jackpotmiljoner och Travronden är på plats och följer travsportens elitserie. V75-Akuten bjuder löpande på all den information som dyker upp under dagen hela vägen fram till första V75-start, som är klockan 16.20.

Publicerad:

Tanken med V75-akuten är att ge en kort sammanfattning av den viktigaste informationen som finns tillgänglig till varje V75-avdelning, och framför allt delge det absolut senaste från banan hela vägen fram till första start.

Under ”Senaste nytt” uppdateras de senaste nyheterna från banan kontinuerligt, inte nödvändigtvis i V75-loppsordning. Alla dessa nyheter flyttas sedan ner bakom respektive häst under respektive lopp.

För dig som vill ha rankingar, mer utförliga analyser och spelförslag så finns flera nyttiga länkar längst ner i artikeln. Sedan finns så klart även Travronden som e-tidning att läsa direkt här från hemsidan.

Senaste nytt

(15.38) - 1 On Track Piraten (V75-6) har rest och ätit bra. Johnny Takter får köra så fort det går från början och open stretch finns som ett bra alternativ. Jag är väldigt optimistisk.

(15.38) - Jag tror inte att jag kommer att sända till dödens 6 Sauveur (V75-6). Med lite flyt är hästen absolut med dem, säger Åke Lindblom.

(15.38) - Det känns som att 9 Mosaique Face (V75-6) har toppform. Spåret är inte optimalt, men det kan lösa sig. Jag har planerat att chansa invändigt, säger Lutfi Kolgjini.

(15.20) - 5 Your Highness (V75-6) verkar allt bra med och vi hoppas på det bästa. Hon är snabb ut, men det är kvicka invändigt och jag tror att hästen har bra segerchans, säger Fabrice Souloy.

(15.20) - 2 B.B.S.Sugarlight (V75-6) var bra senast och han ska vara minst lika bra som då han vann Olympiatravet i fjol. Jag hoppas och tror att vi är med och kämpar om segern igen, säger Fredrik Solberg.

15.20 Sen strykning på 12 Officer C.D. (V75-1).

(14.55) – Min bästa segerchanser är 4 Furious Francis i första avdelningen och 6 Next To None Sib i V75, säger Björn Goop i Björnkollen.

(14.55) 12 Good's Of Norway ska gå barfota runt om.

V75-1

1 Caprino B.R. körs av Per Oleg Midtfjeld för första gången.

- Jag tycker att jag har bästa hästen och jag får bara se till så jag inte klantar till det. Vi kommer försöka att komma till ledningen, men jag misstänker att det kan bli svårt att svara ut Global Republic, säger Claes Svensson om 2 King Sir Kir.

3 Global Republic har tidigare tävlat med norskt huvudlag, men idag blir det helstängt. Han körs av Johnny Takter för första gången.

6 Cash Lane körs av Örjan Kihlström för första gången.

7 Folli ska eventuellt tävla barfota bak för första gången.

8 Hank von Håleryd ska tävla barfota fram. Jeppe Juel kör för första gången.

9 Thunder Peak ska tävla med rycktussar för första gången i år.

11 Carlos Greenwood ska tävlar barfota runt om.

12 Officer C.D. ska tävla barfota runt om.

V75-2

2 Triton Neergård ska tävla barfota runt om.

4 Stand Bayou ska tävla barfota fram.

- Jag kör till lite från start och förhoppningsvis kommer det någon bra som jag kan släppa till, säger Jeppe Juel om 2 Triton Neergård.

7 Moni To Spare ska eventuellt gå med helstängt huvudlag. I årsdebuten gick han med en murphy och senast tävlade han med can't see back-huvudlag. Han har tidigare tävlat med järnskor runt om, men idag blir det aluminiumskor fram, kanske runt om.

8 Gucci Degato ska gå barfota runt om.

11 Ymer Brick ska eventuellt gå med skor bak.

12 Good's Of Norway ska tävla med lättare skor än tidigare.

V75-3

3 Valokaja Hindö har tidigare gått med skor runt om, men ska trolgitvis gå barfota fram idag.
- Jag tror Valokaja Hindö ska vara väldigt gynnad av att kusken nu får använda körspö, säger Sigbjörn Kolnes.

11 Jaccaroo gjorde debut i ny regi senast och galopperade för att han slog i vagnen den gången. Nu blir det därför vanlig vagn. Han ska dessutom tävla barfota runt om den här gången. Björn Goop kör för första gången.

13 Stay Alert ska tävla med vanlig vagn.

14 Usain Henna ska tävla barfota runt om och med helstängt huvudlag.

V75-4

1 Bouncing Ball O.O. ska eventuellt tävla barfota runt om.
- Bouncing Ball O.O. går troligtvis barfota runt om, vilket jag tror kommer gynnad honom en hel del. Han brukar dra till ledning när han går felfritt, säger Ulf Stenströmer.

3 Uncle Tupelo vann direkt i debuten för Johan Untersteiner senast. Nu blir det troligtvis jänkarvagn för första gången.

4 Trilli Holz ska gå med bakskor.

6 Hickothepooh lättas i balansen.

7 Tadpole ska tävla barfota runt om.

9 Le Miracle körs av Johnny Takter för första gången.

- 10 Hawk Cliff är allround och går bra bakifrån, säger Timo Nurmos.

V75-5

4 Roses Glory ska tävla barfota runt om för första gången i Veijo Heiskanens regi.

6 This Is It N.O. körs av Johnny Takter för första gången.

9 Sheyla EK körs av Lutfi Kolgjini för första gången.

11 Nelson Nora körs av Per Oleg Midtfjeld för första gången.

12 Evin Boko ska eventuellt tävla barfota runt om.
- Evin Boko hade inte gått snabbare farter än 1.30 inför årsdebuten och var med tanke på det överraskande bra. Hon ska ha gått framåt mycket till det här och kommer göra bra ifrån sig, men läget sätter ner chanserna. Hon är i alla fall rejäl och kommer få ett fint år, säger Timo Nurmos.

V75-6

- 1 On Track Piraten har rest och ätit bra. Johnny Takter får köra så fort det går från början och open stretch finns som ett bra alternativ. Jag är väldigt optimistisk.

- 2 B.B.S.Sugarlight var bra senast och han ska vara minst lika bra som då han vann Olympiatravet i fjol. Jag hoppas och tror att vi är med och kämpar om segern igen, säger Fredrik Solberg.

3 Anna Mix gör första starten på svensk mark. Hon brukar tävla barfota runt om i Frankrike.

- Det blir precis som i Umåe barfota runt om och halvstängt huvudlag, säger Robert Bergh om 4 Nahar.

- 5 Your Highness verkar allt bra med och vi hoppas på det bästa. Hon är snabb ut, men det är kvicka invändigt och jag tror att hästen har bra segerchans, säger Fabrice Souloy.

- Jag tror inte att jag kommer att sända till dödens 6 Sauveur. Med lite flyt är hästen absolut med dem, säger Åke Lindblom.

7 Spartan Kronos ska tävla barfota runt om.

9 Mosaique Face ska tävla i jänkarvagn.

- Det känns som att Mosaique Face har toppform. Spåret är inte optimalt, men det kan lösa sig. Jag har planerat att chansa invändigt, säger Lutfi Kolgjini.

V75-7

2 Even's First Boy ska eventuellt tävla med skor.

- 5 Tango Vang fastnade med mycket sparat senast och hade vi bara fått fritt på upploppet så hade vi vunnit, säger Jeppe Juel.

- 6 Next To None Sib tävlar med samma utrustning och balans som senast och jag tycker uppgiften ser bra ut, säger Björn Goop.

7 Patricia Hastrup ska eventuellt tävla barfota runt om. Lars Anvar Kolle kör stoet för första gången.

11 Chatain ska tävla barfota bak.

FAKTA

Åby

Åby Travbana
Box 133
431 22 Mölndal
031-706 66 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 22,3 m
Bredd 1640: 22,3 m
Upploppets längd: 187 m
Open stretch

FAKTA

Olympiatravet

Svensk Travsport och Sveriges Olympiska Kommitté har sedan 1979 haft ett samarbete som varje år utmynnar i Olympiatravet, vilket avgörs på Åby i april. En del av omsättningen på V75 denna lördag tillfaller Sveriges Olympiska Kommitté som sedan fördelar pengarna bland svenska olympier och paraolympier. För hästarna handlar Olympiatravet om 2.140 meter med bilstart och 1,5 miljoner kronor till vinnaren.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.