Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vem tror Sjöström på?

Foto: HANOLD/ALN
Claes Sjöström har två hästar till start på V86. Vem tror han mest på? Foto: HANOLD/ALN

Claes Sjöström kör två egentränade hästar inom V86-spelet ikväll på Solvalla. Vem tror han egentligen mest på?

Publicerad:

Om vi börjar i den fjärde V86-avdelningen startar Staro Family. Sjuåringen kommer närmast från en andraplats i Gävle från rygg ledaren.
– Hon var bra då och även gången före. Hon har också känts fortsatt fin i jobben efteråt, säger Claes Sjöström.

Precis som senast vankas femtespår bakom bilen över kort distans.
– Spåret är bra för hennes del och distansen den bästa. Hon är lite av en humörhäst och bestämmer själv hur hon drar iväg från start. Allt som oftast brukar hon ta sig iväg snabbt. Sedan får vi se hur taktiken blir, det kan vara aktuellt att köra i spets, men det beror ju på hur hon uppträder.

Staro Family ska starta i ett lopp i Gävle redan nästa tisdag, hur mycket påverkar det din taktik?
– Det är ingenting jag bryr mig om. Jag har känsla att hon ska leverera en bra insats igen. Om banan är lika fin som den var igår när jag var inne och körde åker nog skorna av och det är till fördel med 18 procent.

I V86-6 startar Tequila Palema i en spårtrappa och har dragit bricka åtta bakom bilen.
– Hon håller bra form. Jag var speciellt nöjd med henne senast. Hon är ingen raket ut hur man än gör. Visst är det större vingelrisk från spår åtta, men det hade inte varit så stor skillnad mot spår sex eller elva. Jag tror hon gör en bra insats, men resultatet blir helt och hållet efter hur man kommer till i loppet. Eventuellt blir det barfota runt om på henne också, så har hon bara gått en gång tidigare. Nu är Tequila Palema ute i lite hårdare lopp än hon varit tidigare så dår man göra vad man kan.

Vem tror du mest på i din duo?
– Jag håller hästarnas chanser som ganska jämna. Staro Family har trots allt ganska dålig segerstatistik med bara en seger på 20 starter ifjol. Samtidigt har hon bra förutsättningar, hälsar Claes Sjöström.

FAKTA

Solvalla

Solvalla Travbana
Box 20501
161 02 Bromma
Tel: 08-635 90 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,7 m
Bredd 1640: 21,7 m
Upploppets längd: 196 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.