Sveriges ledande travtidning
ANNONS

198 hästar anmälda i ett lopp

Foto: HANOLD/ALN
Till ett lopp i Gävle anmäldes 198 hästar. Foto: HANOLD/ALN

Idag var det anmälningar till Gävles tävlingar på söndag och i ett av loppen anmäldes 198 hästar.

Publicerad:

Det fanns visserligen bara ett varmblodslopp att anmäla till, proposition tre, till Gävle på söndag, men dit anmäldes 198 hästar. Loppet är ett breddlopp, P21-lopp och enligt Per Wetterholm på Svensk Travsport handlar det om rekord för antal anmälda hästar till en proposition.
– Bollnäs hade en så kallad poängdag för några år sedan dit det anmäldes väldigt många hästar, men jag skulle säga att det i proposition tre till Gävle på söndag handlar om svenskt rekord i antal anmälda hästar till ett lopp, säger Per Wetterholm.
Förutom två kallblodslopp hade man tänkt köra göra åtta varmblodslopp av proposition tre, men då antalet anmälda hästar blev rekordstort valde man att fylla på med ytterligare två lopp. Det blev således startplats för 135 av de 198 anmälda hästarna.
– Det blev ett 60-tal hästar som inte fick vara med. Det handlade om P21-lopp och det var de hästar som hade startat fram till 17 juli som kom med i loppen. Fler än tolv lopp kan inte köras på söndag för det gick inte att frigöra fler gästboxar till hästarna. Hade det funnits så hade vi kunnat köra fler lopp, men arrangörerna måste ha boxar så det räcker också, säger Per Wetterholm.
Noteras kan att Solvalla hade anmälningar till sina fredagstävlingar. Dit anmäldes 205 hästar till de nio loppen. Till Visbys nio varmblodsulkylopp på fredag anmäldes 211 hästar.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.