Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Amerikan klar för Elitloppet

Foto: MARIA HOLMÉN
Markus Myron fortsätter att bygga ihop sitt Elitloppsfält. Foto: MARIA HOLMÉN

Den för många okända amerikanen Wind Of The North har bjudits in och tackat ja till Elitloppet, skriver Solvalla i ett pressmeddelande.

Publicerad:

Femårige Wind Of The North (e. Cantab Hall-Talk To The Wind) har imponerat i tre raka segrar och igår vann han på Meadowlands på 1.09,6a/1.609 meter, vilket var tangerat världsårsbästa. Det var andra fredagen i rad som hästen vann snabbloppet på travbanan i New Jersey.

Totalt i år har hästen vunnit tre lopp på sju starter och ytterligare ett andra- och ett tredjepris. Segern i natt var värd 15.000 dollar och det var den största segerchecken hästen har sprungit in i karriären hittills. Hästen har aldrig varit ute mot de bästa i kullen som unghäst, utan har mest varit ute i vanliga lopp. Som treåring testade han på några starter i Pennsylvania Sire Stakes utan någon större framgång.

– Femåringen har fångat vårt intresse de senaste starterna och vi bjöd in honom efter tredje raka segern på tangerade världsårsbästa 1.09,6, säger Solvallas sportchef Markus Myron i ett pressmeddelande.

Ifjol som fyraåring sprang Wind Of The North världsrekord när han travade 1.09,0a/1.609 meter på Pocono Downs tusenmetersbana, vilket förhoppningsvis visar att han kommer att trivas på Solvallas oval. En skillnad mot tidigare är att hästen inte får tävla på Lasix i Sverige, vilket han har gjort i USA de senaste åren.

Wind Of The North kommer även att starta i Oslo Grand Prix två veckor efter Elitloppet.

– För oss är detta ett samarbete med Solvalla. Wind Of The North ska starta på Solvalla i Elitloppet och 14 dagar senare ska han starta i Oslo Grand Prix, säger Oslo Grand Prix-chefen Arnlioth Heltberg till tgn.no.

Fakta Wind of the North:
Född: 28 april 2010 i Pleasant Mount, Pennsylvania
Uppfödare: Quantum Farms Corp, St Paul, Minnesota
Nationalitet (ägare): Amerikansk (Daryl Bier och Joann Dombeck)
Tränare: Daryl Bier
Kön: Valack
Resultat karriären: 58 st: 16-11-6, 264.731 dollar
Resultat 2015: 7 st: 3-1-1, 49.255 dollar
Rekord: 1.09,0a/1.609 meter

Gårdagens seger på Meadowlands på 1.09,6a/1.609 meter.

<iframe allowfullscreen="" src="https://www.youtube.com/embed/o53pIu6rk-Y?rel=0" frameborder="0" height="338" width="600"></iframe>

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.