Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Amulet ledde runt om

Foto: JEANNIE KARLSSON
Birger Jörgensen körde Amulet till seger. Foto: JEANNIE KARLSSON

I Dansk Avlslöb för ston, som avgjordes på Charlottenlund, vann Amulet sin sjunde seger på åtta starter när hon ledde loppet hela vägen.

Publicerad:

Loppet var för treåriga ston och Amulet (e. Ens Snapshot - Dalema Hjerl) höll ledningen från spår ett bakom startbilen tillsammans med Birger Jörgensen i sulkyn. Öppningen blev 1.15,2 första 500 och varvet öppnades på 1.16,3. Då låg Amulet friskt på bettet och ledde med ett par längder.
Inför slutvarvet avancerade favoritspelade Amalie Bork och  Morten Friis fram utvändigt ledaren från andra ytter. Över upploppet var dock Amalie Bork utan chans att rå på Amulet. Istället var det Amaretto och Steen Juul som utgjorde det största hotet. Amaretto fick chansen 100 kvar från rygg på ledaren, men hann inte komma i riktig farlig närhet utan Amulet vann med en halv längd. Segertiden blev 1.15,6a/2.000 meter.
Förstapriset i loppet var 100.000 danska kronor och Amulet har i och med segern tjänat 165.000 danska kronor. Tränar det treåriga stoet gör Peter Rasmussen, proffstränare på Skive med sex hästar på träningslistan.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.