Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Per för andra gången

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Per Nordströms Dixi Sisu vann Svampen från ledningen. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Per Nordström tog hem tvååringsloppet Svampen (V75-5) för andra gången och han gjorde det retfullt enkelt bakom stoet Dixi Sisu.

Publicerad:

Dixi Sisu (e. Ready Cash) hade två starter i kroppen före Svampen-starten och bland annat hunnit med att sätta svenskt rekord. Per drog direkt till ledningen och fick öppna första 500 efter 1.13,7, vilket blev 1.14,8 det inledande varvet. Redan i slutsvängen såg det väldigt bra ut för Nordström, som aldrig behövde köra för fullt för att vinna.
– Där satt den. Vi var här 2012 och vann med Denim Boko och nu lyckades Dixi Sisu med samma sak. Hon gick också i mål med mycket sparat, kommenterade Per och fortsatte:
– Jag började med Dixi Sisu redan i april som ettåring och siktade tidigt på tvååringsstart. De här pengarna hon tjänade i dag kommer hästen att bära lätt.
Per Nordström var annars lite orolig efter värmningen.
Då var nämligen Dixi Sisu lite väl het.
– Jag funderade på att byta från helstängt till öppet huvudlag, men nu öppade vi upp det helstängda lite istället, vilket fungerade bra.
Segertiden skrevs till 1.14,0a/1.609 meter och förstapriset var 505.000 kronor.

Åke Lindblom klarade andraplatsen från andra par utvändigt med M.T.le Bron (Quite Easy U.S.) medan Svante Båth-tränade Global Touchdown (e. Joke Face) slutade trea för Örjan Kihlström från vinnarhålet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.