Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Årets första för Ed You

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Ed You. Foto: LEIF NORBERG/ALN

2014 vann Ed You fem lopp och tjänade nästan fyra miljoner kronor. Med lopp i kroppen var Robert Berghs åttaårig mogen att ta årets första fullträff.

Publicerad:

Ed You (e. Love You) var nerstruken till innerspår och efter att ha försvarat ledningen fick han dämpa tempot. Efter en snabbare avslutning landade fjolårets Masters-vinnare på 1.12,8/2.140 meter. Förstapriset i Bengt Ivarssons Minne var 100.000 kronor.
- Hästen var förbättrad och mycket rappare med lopp i kroppen. Det kan bli att vi startar i Gotlandslöpningen på Visby nästa gång, sade Robert Bergh.

I Linje 5, ett femåringslopp för kallblod, blev det norsk seger genom Fiann (e. Lome Elden). Nästan hälften av hästarna galopperade och när ledaren felade på sista bortre långsidan kunde han gå fram och koppla grepp. Fiann vann på 1.25,1/2.160 meter och segern var värd 150.000 kronor. Kallblodet tränas och kördes av sin tränare Jan Roar Mjölneröd.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.