Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Årets Järvsöfaks stipendiater

Foto: ALN
Mottagarna av Järvsöfaks Ungdomsstipendium 2016 har utsetts. Foto: ALN

Årets mottagare av Järvsöfaks Ungdomsstipendium är utsedda. 2016 års stipendium går till Stina Bäcklund och Carolin Krohn.

Publicerad:

Under fredagens tävlingar på Hagmyren utdelades för sjätte året i rad Järvsöfaks Ungdomsstipendium. Artonåriga Stina Bäcklund och tjugofemåriga Carolin Krohn är årets mottagare. Stina Bäcklund går på gymnasiet, har erfarenhet av ponnytrav och är engagerad som ledare på Hagmyrens Travskola. Carolin Krohn är en kallblodsintressead tjej som äger unghästar, fölston och tävlingshästar. Därtill arbetar hon hos Stig Jarle Röste.

 
Stipendiet innebär 10.000 kronor var för tjejerna i att använda till utbildning. I samband med stipendiet är de nu också adjungerade i Norra Hälsinglands Travsällskap styrelse.
 
I nämnden för Järvsöfaks Ungdomsstipendium sitter ordförande i Hagmyren Lennart Wilhelmsson, Järvsöfaks delägare Jan-Olov Persson, Eva Myrgren och Bente Sandström från Hudiksvalls Kommun, Hasse Svennehed från ATG/Svensk Travsport.
 
Motiveringarna löd enligt följande
Stina Bäcklund:
"Med sitt stora engagemang både hemma och som kursledare på Hagmyrens Travskola. Brinner för att arbeta med hästar under dygnets flesta timmar, att vidareutveckla sig och barnen i travskolan är hennes drivkraft. Hon har skördat stora framgångar sedan tidig ålder med sina ”skettisar”. Hennes ordspråk är ”En glad häst är en häst som presterar”.
 
Carolin Krohn:
"Caroline har ett stort hjärta för hästen och speciellt för den kallblodiga rasen. Äger själv fölston, unghästar och tävlingshästar. Jobbar med hästar i arbetet och fritiden under större delen av dygnets timmar. Caroline ser även lite djupare och vill förkovra sig förebyggande vård och alternativ behandling för hästens välbefinnande. Hon är en förebild för andra ungdomar och en värdig representant för travsporten."
 
Mer om Järvsöfaks Ungdomsstipendium kan du läsa om här.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.