Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Årets Wångenambassadörer

Foto: TOM JÖNEHAG
Josefin Svärdfeldt är en av årets Wångenambassadörer. Foto: TOM JÖNEHAG

Grattis, säger vi till Josefin Svärdfeldt och Linnea Hollander – som är årets Wångenambassadörer.

Publicerad:
2016 års Wångenambassadörer är utsedda. Det är femte året i rad som skolan utser ambassadörer och nytt för i år är att det blev två elever och inte en. Utmärkelsen delas ut till en avgångselev som varit en god förebild under sin gymnasietid. Pristagaren får en prissumma på 10.000 kronor och röstas fram av andra elever, studenter och personal på skolan. I år fick de två vinnarna exakt lika många röster. Ambassadörerna för 2016 heter Josefin Svärdfeldt och Linnea Hollander.
 
Josefin Svärdfeldt är dotter till den mångårige proffstränaren i Östersund: Lars-Åke Svärdfeldt och som numera är lärare på Wången. 
– Att bli utnämnd till Wångenambassadör är väldigt oväntat och samtidigt jätteroligt. Den tredje juni tar vi studenten och det ska bli skönt att slippa skolan och arbetet – men, tråkigt att lämna Wången, säger Josefin Svärdfeldt.
 
Josefin Svärdfeldt är redan nu travaktuell med start i Solvallas Gymnasieutmaning under morgondagen. Hon kommer att köra sexåriga stoet Relation.
– Jag har aldrig startat under en sån här stor helg och det är nervöst. Fast det ska bara bli kul. Hästen har jag aldrig träffat, men hon ska vara i fin form. Det ska bli spännande! säger Josefin Svärdfeldt.
 
Även Josefin Hollander är glad över att vara utnämnd som Wångenambassadör 2016. 
– Det är verkligen kul och det är roligt att folk ser mig som en ambassadör, på det sättet bidrar jag med någonting. För prissumman ska jag köpa mig en biljett till Australien, för där ska jag jobba i september, berättar Linnea Hollander.
 
Linnea Hollander kommer i september att flytta till Australien och börja jobba hos travtränaren David Aiken. Tidigare har hon även gjort en del av sin skolpraktik där.
– Vi får se hur länge jag blir där, det ska bli riktigt roligt. För att få uppmärksamhet från ett annat land krävs det lite extra. Därför känns det också extra kul att få möjligheten att åka dit, säger Linnea Hollander.

 

De båda pristagarna kommer att gratuleras och få diplom under V75-tävlingarna lördagen den 11 juni på Östersund.
 
Den gemensamma motiveringen:
Med en välkomnande och positiv attityd till såväl två- som fyrbenta bidrar Josefin och Linnea i allra högsta grad till att sprida en positiv bild av Wången och av svensk hästsport – i såväl Sverige som i andra delar av världen.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.